реклама партнерів:
Головна › Новини › СУСПІЛЬСТВО

Під Черніговом перекривали трасу

На дві години селяни Новоселівки, що біля Чернігова, перекривали міжнародну трасу на Грем'яч. Фури та інший транспорт змушені були стояти тривалий час, пропускали мітингувальники лише маршрутки. Приватні автомобілі об'їжджали пікет ґрунтовими дорогами. Мешканці приміського села вимагали не роздавати пасовище як ділянки для забудови та приватного користування.

Вознесенський сільський голова (сюди входить і Новоселівка) Віра Бригинець каже, що ще 2014 року Держгеокадастр затвердив землевпорядну документацію, згідно з якою 48 гектарів громадського пасовища були розділені для особистого користування. Тоді сільрада подала позов до суду, який виграла. Тож рішення Держгеокадастру було скасоване. Вже й тоді селяни виходили на протести, захищаючи пасовище.

Водночас Тамара Могилевець -- одна із тих, кому мала б належати земельна ділянка, дійшла до Верховного Суду, який став на її сторону. Тож виник правовий конфлікт, адже Верховний Суд фактично скасував і право громади користуватися цими гектарами. Натомість ані сільська рада, ані управління Держгеокадастру не можуть знайти жодних контактів цієї громадянки, щоб провести хоча б якісь переговори. Селяни бояться, що весною не матимуть куди вигнати худобу на пасовище."Голос України"



Теги:Верховний суд, Новоселівка, держгеокадастр, громадське пасовище


Читайте також



Коментарі (0)
avatar