реклама партнерів:
Головна › Новини › КУЛЬТУРА

Бернес повертається! Да здраствуєт СССР!

На ніжинців чекає приємна новина: пам'ятник Марку Бернесу відновлено і зовсім скоро він з'явиться на тому ж місці, звідки його було викрадено.

Нагадаємо, це сталося в травні 2017 року. Сьогодні, 7 жовтня, на засіданні ярмаркому міський голова А. Лінник зазначив, що до свята Покрови пам'ятник вже буде встановлено.

Інформацію для сайту mynizhyn.com підтвердив начальник управління ЖКГ та Б А. Кушніренко.

Анатолій Миколайович розповів, що на реставрацію пам'ятника витрачено близько 30 тисяч гривень. Реставраційні роботи і встановленння – ФОП СИПЛИВЕЦЬ.

Валентина ПИЛЬНИК, Мій Ніжин

Коментар Миколи ШКУРКА, голови правління Благодійного фонду "Ніжен", члена правління обласного товариства "Просвіта" імені Т.Шевченка:

- Це не пам'ятник народному артистові Російської Федерації, бо такий не можливо встановити у відповідності до закону "Про присвоєння юридичним особам та об'єктам права власності імен (псевдонімів) фізичних осіб, ювілейних та святкових дат, назв і дат історичних подій".

Насправді, це повернення взірця сталінської пропаганди в образі кіногероя фільму, який було створено аби приховати правду про трагічний фінал оборони Севастополя.

Виникає вкрай негативна асоціація з огляду на агресію Росії, яка є спадкоємницею та провідницею цієї радянської пропаганди часів Другої світової війни.

Прикладом цього є присвоєння 163-му танковому полку російських збройних сил назви “гвардійський Ніжинський”, якого насправді не було з такою назвою.

Маємо тепер зустрічний рух.



Теги:радянська пропаганда, деколонізація, Ніжин, севастополь, Бернес


Читайте також



Коментарі (0)
avatar