Архів новин    Новини Гребінки    Новини Полтавщини    Новини громади    Події    Суспільство    Освіта    Культура    Здоров'я    Спорт    Технології    Новини Полтавщини TV   

27.09.2019

Осінній призов: озвучили план для Полтавщини


Низькі показники – в Машівському, Оржицькому, Гребінківському, Глобинському, Чорнухинському районах і Полтаві.


Осінній призов: озвучили план для ПолтавщиниВ Полтавській області на строкову військову службу восени 2019 року призвуть понад 600 юнаків, з яких до Збройних сил України – 385 осіб, Національної гвардії — 182, Державної прикордонної служби — 75 і Державної спеціальної служби транспорту України — 20 осіб.

Про це на засіданні обласної призовної комісії поінформував начальник відділу комплектування та призову на військову службу заступник військового комісара Полтавського обласного військового комісаріату Владислав Литовченко.
 
«Під час осінньої кампанії з обласного збірного пункту до військ буде призвано понад 600 осіб, але на обласний збірний пункт повинно прибути, з урахуванням визначеного резерву, понад тисяча юнаків для проходження відбору. Призовники, яким надійшли повістки від районних військових комісаріатів, зобов’язані з'явитися до призовної дільниці в установлені терміни, зазначені в повістці. Якщо повістка не надійшла, громадяни призовного віку зобов’язані в 10 денний термін із дня початку призову, тобто до 10 жовтня, з'явитися самі», – сказав Владислав Литовченко.

Він нагадав, що в Україні 1 жовтня розпочинається черговий призов на строкову військову службу громадян, які мають призовний вік 20-27 років.


Осінній призов: озвучили план для Полтавщини
 

За словами Владислава Литовченка, всіх, хто буде призваний до лав ЗСУ, направлять у навчальні центри.
 
«Призвані на строкову службу юнаки до участі в операції Об'єднаних сил не залучаються. Призов молодого поповнення для комплектування ЗСУ сплановано провести лише через навчальні центри. Тобто всі юнаки, яких призвуть до лав Збройних сил України, 100% будуть направлятися тільки в навчальні центри для проведення відповідної підготовки», – наголосив Владислав Литовченко.

Особливістю осіннього призову 2019 року буде два етапи відправлення молодого поповнення до війська. Перший етап – у жовтні, другий – у грудні.

Осінній призов: озвучили план для Полтавщини

 
«Завершення першого етапу триватиме з 7 по 10 жовтня. Маємо відправити 58% призовників від загальної кількості. Другий етап – кінець листопада. Завершиться він 4 грудня. Нині в усіх районах створили призовні та медичні комісії. Вони почнуть роботу з 1 жовтня», – додав Владислав Литовченко.

Т.в.о. голови облдержадміністрації Олег Пругло наголосив, що явка громадян, які підлягають призову, залишається вкрай низькою.
 
«З року в рік ми маємо одні й ті ж проблеми. Неодноразово відправляли пропозиції щодо змін у законодавстві, зокрема про посилення відповідальності за ухилення від служби призовників. Тому ще раз напрацюймо наші пропозиції й  направимо їх уряду. Питання призову –одне з найболючіших. Молоде поповнення не забирають у зону бойових дій, їх навчають, як діяти у відповідних умовах. Всі, хто ухиляються від служби, нестимуть не лише адміністративну відповідальність, а й кримінальну», – сказав Олег Пругло.


Осінній призов: озвучили план для Полтавщини
 

Найкраще спрацювали призовні комісії Великобагачанського, Гадяцького, Диканського, Зіньківського, Козельщинського районів та Кременчука і Горішніх Плавнів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Open Space у Кременчуці відзначає першу річницю

Низькі показники – в Машівському, Оржицькому, Гребінківському, Глобинському, Чорнухинському районах і Полтаві.
 
«Проблеми виникають з низки причин. Наприклад, у Глобинському районі поліція не допомагає військкомату з'ясовувати причини неявки та розшуку призовників. Виконком Миргорода не проводить оповіщення призовників. Також не допомагає й поліція. У Чутівському районі виконкоми сільських та селищних рад не забезпечують своєчасне оповіщення юнаків. У Новосанжарському районі не забезпечується розшук призовників, що ухиляються від призову поліцією», – сказав обласний військовий комісар, полковник Дмитро Губський.

Загалом в області призову підлягають понад 13 тисяч осіб. Планове завдання осінньої кампанії – понад 600 осіб.

Полтавська обласна державна адміністрація


Схожі матеріали:
👁 1171
Категорія: Полтавщина
Теги: армія, Призов, служба, осінній призов, призовники




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
На Полтавщині у річці поблизу Гадяча виявили тіло людини ... На Полтавщині у річці поблизу Гадяча виявили тіло людини ...
На Полтавщині позашляховик виїхав за межі проїзної частин... На Полтавщині позашляховик виїхав за межі проїзної частин...
ДТП на Полтавщині: Lexus не розминувся з КІА (ФОТО) ДТП на Полтавщині: Lexus не розминувся з КІА (ФОТО)
Унаслідок обстрілів Полтавщини пошкоджено елеватор Унаслідок обстрілів Полтавщини пошкоджено елеватор
Великодні заходи на території Полтавщини пройшли без прав... Великодні заходи на території Полтавщини пройшли без прав...
На Полтавщині горіли гаражі — врятовано два легкових авто... На Полтавщині горіли гаражі — врятовано два легкових авто...

НАЙБІЛЬШ ЧИТАЄМІ