У Кропивницькому офіцер поліції врятував чоловіка

Вересень 11, 2019 | Новини | Переглядів: 899 | Коментарі: 0

На допомогу 26-річного лейтенанта поліції покликали перехожі. У цей час Олег Святокум разом із колегами брав участь у відпрацюванні мікрорайону, де сталася пригода.

Аж раптом до нього підбігло кілька людей, які благали викликати швидку та допомогти незнайомцю, що лежав на землі, корчився у судомах і задихався.

З’ясувавши напрямок, де саме знаходиться потерпілий, Олег якнайшвидше вирушив туди. Дорогою встиг викликати карету швидкої медичної допомоги та вже на місці, самостійно почав з’ясовувати стан самопочуття потерпілого.
Невідомий чоловік, віком близько 50 років, безпорадно лежав і пручався на землі. Через кілька секунд почав захлинатися. За кольором обличчя, дільничний Олег Святокум зрозумів, що потерпілий може загинути внаслідок асфіксії, а тому з допомогою інших небайдужих громадян перевернув його на бік та, застосувавши підручні засоби, розтиснув щелепу і звільнив дихальні шляхи.
Операція з порятунку врешті завершилася успіхом. Чоловік почав рівно дихати та заспокоївся, кивками голови відповідав на запитання поліцейського і в цілком свідомому стані дочекався приїзду медиків.

Потерпілого передали в руки лікарів, а дільничний офіцер, взявши на перепочинок кілька хвилин, вирушив далі у службових справах.
Із врятованим чоловіком, стверджує, досі не знайомий, але запевняє, що обов’язково навідає його в лікарні, коли пацієнт почуватиметься краще.
Лейтенант поліції Олег Святокум працює на посаді дільничного офіцера поліції Кропивницького відділу менше року. До того хлопець встиг закінчити навчання в Державній льотній академії України, здобув спеціальність пілота повітряного судна, однак згодом змінив мрію про небо на роботу на землі.

Стверджує, про свій вибір не жалкував жодної секунди, особливо тепер – у ситуації, коли від нього залежало чиєсь життя і він не схибив, а зробив все як треба та переміг.

Колектив поліції області пишається вчинком свого колеги.

Сектор комунікації поліції Кіровоградської області 


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool