реклама партнерів:
Головна › Новини › МЕДИЦИНА

Уляна Супрун про ідеї регіоналів та Дубіля

Представники партії регіоналів “Опозиційна платформа — За життя” та “Батьківщина” намагаються нанести непоправну шкоду життям мільйонів українців. Про це написала екс-міністр охорони здоров'я Уляна Супрун у Facebook.

Для цього у Верховній Раді України вони зареєстрували відповідні законопроекти, пише Супрун.
"Перший законопроект "Про визнання таким, що втратив чинність, Закону "Про державні фінансові гарантії медичного обслуговування" номер 1114 від 29.08.2019 року. Серед його авторів — Королевська, Шуфрич та Рабінович. Закон є ключовим у трансформації системи охорони здоров‘я. Саме з його прийняття розпочалося системне впровадження змін у медицині", - йдеться в дописі екс-міністерки.

Скасування закону означатиме скасування змін для 28 мільйонів українців, які підписали декларації, для десятків тисяч лікарів і медсестер, які почали працювати в нових умовах з гідною оплатою праці, знищення незалежної Національної служби здоров’я України.

"Другий законопроект “Про фінансове забезпечення охорони здоров‘я та загальнообов‘язкове медичне страхування в Україні” номер 1178 від 29.08.2019. Серед авторів — Юлія Тимошенко та Валерій Дубіль (який давно і серйозно користується послугами радників Богатирьової)", - розповідає у Facebook Уляна Супрун.

За її словами, щзакон пропонує впровадження обов‘язкового медичного страхування.
"Ми неодноразово пояснювали, що обіцянки “страхової медицини” — це популізм, спроба створити ілюзію турботи про здоров‘я українців та зберегти контроль над коштами платників податків", - пояснює Супрун.

Вона застерігає, що ідеї українських борців за “страхову медицину” збігаються саме з російською моделлю: "Моделлю, де немає ринку, вибору та конкуренції, тому й немає якості послуг. Змінивши систему фінансування охорони здоров‘я на “страхову“, Росія лишила “совок” там, де пацієнт отримує послуги. Таку систему хочуть розвинути і в Україні". СвободаФМ



Теги:Уляна Супрун, страхова медицина, Валерій Дубіль, медична реформа


Читайте також



Коментарі (0)
avatar