реклама партнерів:
Головна › Новини › СУСПІЛЬСТВО

"Зелена вулиця" для росіян в Україну

Президент Володимир Зеленський підписав указ № 594 щодо питання спрощення набуття громадянства України окремими категоріями осіб.

Документом звільняються від необхідності подання зобов'язання припинити іноземне громадянство особи, які є громадянами Російської Федерації і зазнають переслідувань через політичні переконання у країні своєї громадянської належності та подають клопотання про набуття громадянства України.

Від такої ж необхідності цим указом звільняються особи, які проходять службу у Збройних силах України та які мають визначні заслуги перед Україною, або прийняття яких до громадянства України становить державний інтерес (що брали чи беруть участь у здійсненні заходів із забезпечення національної безпеки та оборони, відсічі та стримуванні збройної агресії Російської Федерації у Донецькій та Луганській областях) і звертаються щодо набуття громадянства України.

Відповідно до документа, Кабінет Міністрів України має внести на розгляд Верховної Ради законопроект, спрямований на спрощення порядку набуття громадянства України зазначеними категоріями осіб, а також законопроект про порядок надання притулку.

Крім того, уряду надається доручення щодо проведення за участю Служби безпеки України перевірки дотримання Державною міграційною службою, Міністерством закордонних справ, дипломатичними представництвами та консульськими установами України вимог законодавства у сфері громадянства під час прийняття рішень про оформлення набуття громадянства України

Юрій Луканов: " Зеленський видав указ про спрощене надання українського громадянства росіянам, яких переслідує Путін. Можете не сумніватися,що сюди під виглядом борців режиму з Путіним наїде купа агентів ФСБ, власне, ми вже бачили якогось Боцмана з Азову, який закінчив школу КГБ у Мінську.Йому Зелян надав громадянство.Ясна річ, що вони переїздитимуть сюди з метою і далі розколювати Україну.
Сюди наїде також купа псевдолібералів, які вважають, що в Україні можна побудувати "правильний" руцкій мір. На зразок такого собі діяча як Кох, котрий був колись урядовцем, а тепер сидить десь у Німеччині і писав раніше, що тут можна побудувати нормальну Росію. він коли перебував тут в нас, то навіть української мови не помітив, мовляв, така ж собі Росія.

Не сумніваюся, що вони припруть з собою купу власних проблем і будуть тут влаштовувати розборки, які неминуче впливатимуть на і так хрінову атмосферу в Україні.

Ну і, звісно, трохи приїде "нормальних" росіян, в яких нема ні імперських амбіцій, які вважають, що анексія Криму була ганебним явищем, які проти війни на Донбасі. Але таких в Росії мізерна кількість, відповідно, їхній процент у російській діаспорі буде мізерний, вони ніяк не вплинуть на загальну ситуацію.
PS Уточнюють, що Боцману Порошенко надав. Так тим більше, якщо обережний Порошенко надав такому діячу, то чого чекати від Зеленського?"

Вахтанг Кіпіані: "Не розумію, а чому Україна має давати у спрощеному порядку громадянство росіянам, яких переслідують на батьківщині? Чому недостатньо дати, якщо вже на те пішло, статус політичного біженця і можливість жити й працювати. Чому вони мають голосувати? Вони будуть інтегруватись в українське суспільство чи будуть русскімі із Кієва? Вони склали іспити з державної мови? Чому б не давати громадянство лише тим, хто пройде цей шлях?"



Теги:Вахтанг Кіпіані, Юрій Луканов, Боцман, фсб, громадянство


Читайте також



Коментарі (0)
avatar