реклама партнерів:
Головна › Новини › КУЛЬТУРА

"Справа Василя Стуса" - у Чернігові

Відомий журналіст та історик Вахтанг Кіпіані приїде до Чернігова із презентацією нової книги «Справа Василя Стуса»

Презентація відбудеться у четвер 11 липня о 18.00 у приміщенні Чернігівської міської бібліотеки імені М.М. Коцюбинського, за адресою вулиця Кирпоноса, 22.

Редактор видання "Історична правда", ведучий телепрограми "Історична правда, викладач магістерської програми з журналістики Українського католицького університету у Львові та кафедри "PR" у Національному університеті "Києво-Могилянська академія", засновник Музею-архіву преси – Вахтанг Кіпіані приїде до Чернігова, щоб розповісти за що насправді судили українського поета і дисидента.

Про книжку:

Поет і Громадянин Василь Стус (1938–1985)не зміг побувати на презентації жодної зі своїх книжок. Бо в Україні його не друкували — збірки віршів ходили по руках у самвидавному вигляді,а публікували їх лише за кордоном. Участь у русі незгідних з русифікаторською й антиукраїнською політикою, активна правозахисна позиція двічі приводили Стуса на лаву підсудних — «антирадянську агітацію і пропаганду». У цій книжці зібрано документи з шеститомної кримінальної справи, яка зберігається на полицях колишнього архіву КДБ УРСР у Києві (нині — Галузевий державний архів СБУ). Як і за що було заарештовано поета? Хто під час процесу намагався врятувати Василя Стуса, а хто зробив усе, щоб він назавжди зник за ґратами політичної зони на Уралі? До матеріалів 1980 року ми додали кілька публікацій, з яких читачі дізнаються про маловідомі факти життя, ув’язнення та загибелі одного з найбільш визначних не тільки українських,а і європейських поетів ХХ століття.

Суд і роль адвоката Медведчука
Останні роки життя в таборі особливого режиму
Нобелівська премія:чи мав поет шансїї здобути?
Смерть Василя Стуса: хворе серце, убивство чи самогубство?



Теги:українська література, нові книги, Медведчук, Вахтанг Кіпіані, Василь Стус


Читайте також



Коментарі (0)
avatar