реклама партнерів:
Головна › Новини › КУЛЬТУРА

Хай живе "Захар Беркут" і кримські татари!

Незабаром на екрани вийде "Захар Беркут" режисера Ахтема Сеїтаблаєва.
І одразу розпочнуться (а насправді вже розпочалися) розмови: мовляв, як це татарин зняв фільм, де б'ють монголо-татар?

Для того, щоб заощадити час дописувачів та час знімальної групи, який вона витрачатиме на відповіді, даємо довідку:

1. Ахтем Сеїтаблаєв - кримський татарин. Кримські татари не брали участі ані в походах Батия, ані в походах Джучі з дуже простої причини - їх тоді ще не було.

2. Походження кримських татар не є загадкою і вивчено науковцями. Кримські татари походять від половців, а точніше - так званих, "руських половців", тих, що жили на південних землях сучасної України. Звісно, до половців були домішки інших народів, що жили у Криму та Причорномор'ї, але основу склали саме половці.

3.Половці разом із Руссю брали участь у війні ПРОТИ монголів.Тобто, на тій самій стороні, що й умовний Захар Беркут. Русь і половці разом билися на річці Калка, пізніше половці довго вели партизанську війну проти монголів, і врешті-решт за допомогою литовців вигнали монголів та утворили Кримське ханство.

4. Те, що засновник Кримського ханства був Чингізідом, а Крим претендував на спадщину Золотої Орди, рівно нічого не міняє. Ті, хто руйнував імперії, завжди претендували на їхню спадщину - наприклад наступниками Римської імперії вважали себе германці і навіть турки, але ж ми не говоримо, що Юлій Цезар керував турками.

5. Розповіді про те, що кримські татари буцімто прийшли разом із монголами і заселили Крим, інспіровані Москвою з метою привласнити Крим: довести, що кримські татари не є його господарями. І ті, хто їх повторює, напряму допомагають Москві втримати окупацію української землі, батьківщини кримських татар.

6. Усе, що ми тут пишемо - не наша вигадка, не гіпотеза, а наукові дані. Тому заперечувати їх краще не тут і сперечатися не з нами.

7. Хай живе Ахтем Сеїтаблаєв та його "Захар Беркут"!

Брати КАПРАНОВИ



Теги:кримсьі татари, Ахтем Сеітблаєв, захар беркут, брати Капранови, нові фільми


Читайте також



Коментарі (1)
avatar
1
Може вони ще й сало iдять?
- Слава Icусу Христу!!!
- I Магомет пророк його.
Оце так пароль
smile
avatar