реклама партнерів:
Головна › Новини › КУЛЬТУРА

Батуринські читання. Вже 16-і

ХVІ Батуринські читання, присвячені 350-й річниці заснування гетьманської резиденції у Батурині
пройшли 6-7 червня

На цьогорічну міжнародну наукову конференцію, організаторами якої є Національний історико-культурний заповідник «Гетьманська столиця», Національний університет «Чернігівський колегіум» імені Т.Г. Шевченка, Центр пам’яткознавства НАН України та Українського товариства охорони пам’яток історії та культури та Чернігівська обласна організація Національної Спілки краєзнавців України було подано рекордну кількість доповідей – 56.
На початку пленарного засідання чернігівський дослідник Сергій Павленко презентував власну книжку «Батуринська фортеця ХVІІ-ХVІІІ ст.», що нещодавно вийшла у світ у видавництві «Мистецтво». Також було презентовано поважне археографічне видання Інституту української археографії та джерелознавства ім. М. С. Грушевського НАН України – «Архів ранньомодерної Української держави. Т. 2: Документи Ніжинського полкового суду 1736–1747».

Загалом виступи учасників охопили широке коло теоретичних та прикладних питань вітчизняної історії доби Гетьманщини й актуальних проблем сучасного музеєзнавства, пам’яткознавства, краєзнавства. Було підкреслено особливу роль Батурина у державотворчих процесах ХVІІ-ХVІІІ ст.

Матеріали ХVІ Батуринських читань будуть оприлюднені в черговому збірнику наукових праць «Батуринська старовина».



Теги:Батурин, Сергій Павленко, Мазепа, Наталія Реброва


Читайте також



Коментарі (0)
avatar