На Кіровоградщині жінка з донькою отруїлися грибами

Червень 11, 2019 | Новини | Переглядів: 1614 | Коментарі: 0

Після споживання дикорослих грибів за медичною допомогою до Центральної міської лікарні м. Олександрії звернулися 49-річна жінка з 19-річною донькою.

У важкому стані з діагнозом гостре отруєння грибами вони були госпіталізовані 10 червня. Грибною стравою жінка з донькою поласували 09 червня близько 14-15 години, а вже о 5 ранку наступного дня з’явилися перші клінічні симптоми (загальна слабкість, багаторазове блювання і пронос).

Причиною отруєння стали умовно їстівні гриби (маслюки, сироїжки), які постраждалі самостійно зібрали в лісі біля с. Ізмайлівка Олександрійського району, перебуваючи на дачі. Вдома гриби відварили та просмажили.
Станом на 11 червня жінка з донькою перебувають у відділенні анастезіології з ліжками для інтенсивної терапії в стані середньої важкості, однак симптоми розладу травлення продовжуються. Під підозрою залишається можливість споживання постраждалими блідої поганки, що могла спричинити гостре отруєння.
В області в поточному році це перший зареєстрований випадок отруєння грибами.
Головне управління Держпродспоживслужби в Кіровоградській області наголошує: якщо після вживання грибів ви відчули себе погано або помітили нездорові ознаки у своїх близьких (нудота, блювання, головний біль, галюцинації, біль у животі):
- Негайно викликайте швидку допомогу. До її приїзду промийте шлунок 1-2 літрами слабкого сольового розчину. Пийте багато рідини.
- Навіть, якщо стан дещо покращився, обов’язково зверніться до найближчого лікувального закладу.
- Гриби, що залишилися, не викидайте, їх аналіз допоможе лікарям визначити отруту, що потрапила в організм.
- Не займайтеся самолікуванням. Чим більше токсинів потрапить у кров, тим тяжче буде протікати отруєння.

Детальніше про те, як уникнути помилок при споживанні грибів та надати першу допомогу при підозрі на отруєння читайте на нашому сайті за посиланням.
http://kr.consumer.gov.ua/doc/sanepid/pamjatki/persha%20dopomoga%20gribi.pdf

Інформує прес-служба Головного управління Держпродспоживслужби в Кіровоградській області


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool