СБУ викрила вербування мешканця Кропивницького ворожими спецслужбами

Червень 11, 2019 | Новини | Переглядів: 1645 | Коментарі: 0

Співробітники Служби безпеки України викрили вербування жителя Кропивницького представниками так званої «МГБ ДНР» для проведення розвідувально-диверсійної діяльності на території Кіровоградської області.

Оперативники спецслужби встановили, що мешканець Кропивницького з 2017 року неодноразово відвідував близьких родичів на тимчасово окупованій території Донецької області. Під час чергової поїздки у травні 2019 року з чоловіком налагодив контакт представник так званої «МДБ ДНР», який змусив його підписати відповідне зобов’язання про таємну співпрацю.

За завданням ворога чоловік мав впродовж двох місяців влаштуватися на службу до однієї з військових частин, що дислокується на території Кіровоградської області. Вербувальників, насамперед, цікавив доступ до об’єктів зберігання зброї та боєприпасів. Зв’язок із «кураторами» мешканець Кропивницького мав підтримувати через своїх родичів, які мешкають на тимчасово окупованій території Донеччини.

Побоюючись за життя своїх рідних, після повернення додому чоловік здійснював спроби влаштуватися на службу до військового підрозділу. Проте він не виконав доручення ворожої сторони, оскільки став об’єктом уваги української спецслужби.
Наразі у межах відкритого слідчими СБУ кримінального провадження за ознаками злочину, передбаченого ч. 1 ст. 258-3 Кримінального кодексу України мешканець Кропивницького дає свідчення про обставини вербування та поставлені завдання.

Триває досудове слідство.

Прес-група УСБУ в Кіровоградській області
 


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool