реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОГЛЯД

Бог повертається з индиками

Під совєтами, щоб написати слово Бог з великої літери, треба було хитрувати і завжди писати з нової строки.

Але й граматика в українській мові після СССР не знала ні Бога з великої літери, ні Трійці. І тільки от дізнався, що новий правопис виправляє цю дикість - відтепер пишемо Бога і Трійцю з великої літери.

Шкода , що на це звернули увагу чи не в останню чергу, надаючи перевагу кепкуванням то з етерів, то з Теогностів. А між тим ці Теогности й етери з индиками повертаються до нас разом із Богом. Усі разом.

Усе преображається в бажанні відшукати своє лице. І, бува, повертати индика так само смішно для біснуватих, як ходити гуртом за Сином теслі.

Ростислав МАРТИНЮК

PS А між тим слово Логос писали з великої літери навіть в СССР. А вчора дізнався, що до цього поняття в українській мові є аж 23 відповідники.



Теги:новий правопис, Ростислав Мартинюкюк


Читайте також



Коментарі (1)
avatar
1
Який там Бог у дурнуватих, що "ходять гуртом за Сином теслі"?
Гуртом швендяють індики, що фаломорфували у индиків. Інженери у инженерів, Івани у Иванів.... Кафедра філософії тепер катедра тілосотії (чому не качедра?). Євреї прокинулися і ... тепер вони еуреї. Ну а ми в Еуропі - рима стала виразніше.
І збіглися чорти, повилазили із схронів недобитки, волають: "Нарешті не по-совєцькі!" Або: по совєцькі. Не чіпайте Бога, заради його ж. Хоча є у тупих манкуртів щось святе?
avatar