реклама партнерів:
Головна › Новини › РЕЛІГІЯ

Патріарх зняв патріарший кукіль перед митрополитом Вселенського патріархату

Почесний Патріарх ПЦУ Філарет 22 травня зустрівся з представниками Вселенського Патріархату – митрополитом Галльським Еммануїлом та другим секретарем Святого та Священного Синоду дияконом Григорієм (Франгакісом).

Як повідомляється на сторінці Патріарха Філарета у Facebook, зустріч відбулась у його резиденції.

“Патріарх Філарет тепло привітав високих гостей та висловив вдячність Церкві-Матері – Вселенському Патріархату та, особисто, Всесвятійшому Патріарху Варфоломію за надання Томосу про автокефалію Української Православної Церкви та постійну підтримку”, – йдеться у повідомленні.

Далі цитують слова Філарета: “Я прошу вас, передати подяку Його Всесвятості Вселенському Патріарху Варфоломію за те, що Його Всесвятість зробили для України та Української Церкви, коли надали нам Томос про автокефалію. Я шаную Патріарха Варфоломія, молюсь за нього кожної Літургії і буду молитись за нього до кінця життя”.

Святійший владика наголосив, що у цей непростий для України час, коли проти держави триває відкрита агресія Росії, Церква буде робити все можливе заради захисту незалежності України та єдності Церкви, як духовної основи держави.

“Ми будемо завжди відстоювати інтереси незалежної Української Православної Церкви та робити все можливе, щоб Українська Церква була єдиною і завжди служила інтересам українського народу і Української держави”, – зазначив Патріарх.

Митрополит Еммануїл передав Пасхальні вітання від Його Всесвятості Вселенського Патріарха Варфоломія і висловив радість від зустрічі та приїзду до Української Православної Церкви для того, щоб підтримати її та засвідчити любов і братську єдність.

Учасники зустрічі торкнулися загальних питань церковного життя, обговорили процес визнання автокефалії Української Церкви іншими Помісними Православними Церквами та багато інших питань, що становлять взаємний інтерес.

Бесіда, яка тривала близько трьох годин, відбулася у теплій і дружній атмосфері. Наприкінці зустрічі сторони обмінялися пам’ятними подарунками.

Нагадаємо, що митрополит Еммануїл головував на соборі у святй Софії, де було утворено Православну Церкву України на чолі з блаженнішим митрополитом Епіфанієм.



Теги:автокефалія, митрополит Еммануїл, Томос, патріарх Філарет


Читайте також



Коментарі (0)
avatar