реклама партнерів:
Головна › Новини › КУЛЬТУРА

Селищем водив екскурсантів гетьман

Короп прославили кілька знакових історичних постатей – винахідник Микола Кибальчич, гетьман Дем'ян Ігнатович, якого росіяни прозвали Многогрішним, та не менш знаменита баба Калачиха. Вона увійшла у місцевий фольклор, коли коропчани гордо кажуть про своє селище: "Город Короп – сім церков, Плавучий міст і баба Калачиха". Ця знаменита торговка відзначалася не тільки неймовірною товщиною, а й тим, що у неї можна було купити все... Особливо – калачі.

Тож у Коропському історико-археологічному музеї організували екскурсію, яку проводив... гетьман Дем'ян Ігнатович, а баба Калачиха роздавала дітям пиріжки. Юні екскурсанти могли приміряти деякі експонати. Тут, зокрема, створено нову експозицію, де представлено весільне вбрання нареченої.

Разом із гетьманом (зрозуміло, що його роль виконував працівник музею) після екскурсії музеєм усі вирушили на прогулянку історичними місцями Коропа. Побували в Іллінській церкві-фортеці, поблизу синагоги, на Плавучому мосту, в музеї Миколи Кибальчича. Дорогою гетьман розповідав історії із коропської минувшини, відповідав на запитання.

Завершилася екскурсія переглядом стрічки місцевого кіноаматора Дмитра Козла про будівництво дамби біля Десни. Директорка музею Тамара Гриценко запевнила, що на цьому цікавинки від музею не закінчаться.
"Голос України"

На знімку: екскурсію нічним Коропом проводить гетьман Дем'ян Ігнатович.



Теги:Кибальчич, баба Калачиха, Короп, ніч у музеї, Дем'ян Ігнатович


Читайте також



Коментарі (0)
avatar