реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОДІЇ

Коаліція офіційно не існує. Верховну Раду не розпустять?

Фракція "Народний фронт" офіційно оголосила про вихід з правлячої коаліції. Це стало відповіддю на наміри "УЗеленського" (є таке поняття, зовсім не конституційне) розпустити Верховну Раду. Для чого їм розпуск, якщо парламент і так доживає лише до середини осені? Щоб на хвилі 73 відсотків виборців, які за Зеленського, провести у парламент процентів 40 своїх.

Це реально зразу, доки розчарування вибором Зеленського не стало глобальним. А воно вже стало прогресувати...

Конституція передбачає, що після розпуску коаліції є тридцять днів для створення нової. Поки минуть 30 днів для створення нової коаліції, вступить в дію інша законодавча норма – Раду не можна розпустити за півроку до закінчення терміну її повноважень. Каденція чинного скликання спливає 27 листопада, тож «дата Х» – 27 травня.

Проте, бачачи як вільно у нас грають суди, яких стає більше, а совісті у них все менше, не факт, що так і буде. Команда "УЗеленського", при допомозі грошей, награбаних Коломойським та Боголюбовим, які нещодавно повернулися з Ізраїлю, може "довести" в суді правочинність розпуску і через тридцять днів.

На нових виборах має шанси дещо наростити свою присутність в парламенті «Батьківщина», а от іншим членам колишньої коаліції – Радикальній партії, «Самопомочі» і тим більше «Народному фронту» – соціологи прогнозують сумне майбутнє. Недарма заявляють про себе і обмерлий "УДАР" Кличка, і новий "Голос" Вакарчука... А ще ж матеріалізуються в партії Смєшко, Наливайченко, Безсмертний...

У всякому разі нас чекає гаряче літо...

Василь ЧЕПУРНИЙ



Теги:перемога Зеленського, вибори 2019, інавгурація, розпуск Верховної Ради


Читайте також



Коментарі (0)
avatar