реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОДІЇ

Народний Рух - за Порошенка, але Луценка треба гнати!

ЗАЯВА
Політичної партії «Народний Рух України»
«Державність, демократія і національні цінності – вимога до майбутнього Президента України»

Героїзм Революції Гідності й тріумфальне повалення бандитського режиму Януковича справедливо породили в українського народу значні сподівання на швидке відродження нації та стрімкий розвиток держави.
Проте постреволюційна влада, яка безумовно домоглася значних перемог на фронтах утвердження української ідентичності та у закріпленні євроатлантичного геополітичного вектору, внаслідок власних корупційних хвороб та олігархічних впливів так і не змогла завоювати довіри більшості українців у першому турі виборів. Це і є справжня оцінка суспільством недолугої кадрової політики чинного Президента та покривання ним схем у оборонній сфері та Національному банку України, співпраці з Медведчуком та Ахметовим в енергетичній сфері в рамках афер «Роттердам+» і скрапленого газу, неконкурентного розподілу субсидій для агропромислового комплексу тощо.
Народні депутати від Народного Руху України, протидіючи корумпованій місцевій владі в Одесі, Василькові, Ірпіні, Смілі, Полтаві, щоразу натикалися на «кришування» злочинів з боку Генеральної прокуратури та центральної влади.

Народний Рух України пропонував своє бачення майбутнього у програмі «Гідність! Міць! Добробут!». Проте, українці обрали інших двох кандидатів до другого туру. Ми застерігали, що телевізійна реклама та професійні політтехнологи призведуть до того, що українці знову постануть перед вибором «меншого зла».

Як наслідок, Україна вкотре опинилася перед небезпекою. Перший тур виборів і останні результати всіх соціологічних опитувань демонструють, що накопичена втома, розчарування, а в деяких випадках і антиукраїнські настрої абсолютно різних груп населення можуть призвести до небезпеки – влада може перейти до рук епатажних критиків, які досі не озвучили чіткої позиції ані щодо курсу України до НАТО, ані щодо утвердження українського культурного простору і підтримки єдиної помісної церкви.

У другому турі виборів українці знову об’єднуються не «ЗА», а «ПРОТИ». Враховуючи відкритий лист членів Ініціативної групи «Першого грудня», лист-звернення до українців представників інтелігенції, рішення Меджлісу кримськотатарського народу – давнього партнера Руху, заради збереження України та її євроатлантичного курсу, Центральний Провід Народного Руху України прийняв рішення підтримати чинного Президента у другому турі виборів Президента України.

Разом із тим Рух вимагає звільнення:
- Сергія Семочка – першого заступника голови Служби зовнішньої розвідки;
- Юрія Луценка – генерального прокурора України;
- Павла Демчину – першого заступника голови Служби безпеки України;
- Віктора Муженка – начальника генерального штабу Збройних сил України.

А також Народний Рух України вимагає гарантувати, у разі обрання, прийняття протягом ста днів законів про:
- нову виборчу систему, включаючи відкритті партійні списки, заборону політичної реклами, повернення виборчих блоків політичних партій;
- імпічмент Президента;
- тимчасові слідчі комісії;
- створення 200 спеціальних економічних зон.

Щиро сподіваємося, що чинний Президент усвідомив свої помилки і зробить з цього серйозні висновки. Сповідуючи демократичні цінності, ми поважаємо вибір громадян України і засуджуємо спроби приниження виборців, які мають іншу думку. Однак, ми не можемо стати в один ряд з такими яскравими представниками «руського міра», як: Губарєв, Добкін, Труханов, Зюганов, Ківалов та інших.

Ми, рухівці, завжди ставимо інтереси України понад усе – і понад свої партійні, і понад особисті. Тому за будь-якого президента ми будемо стояти на сторожі національних інтересів, продовжувати втілювати в життя програму і цінності нашої партії. Якщо українські національні цінності, національна безпека й оборона України опиняться під загрозою – Народний Рух України першим закличе всіх патріотів до безпосереднього захисту України та українців від внутрішнього й зовнішнього ворога.

Наш народ уже не раз платив і платить високу ціну за намагання політиків здобути перемогу шляхом розколу суспільства. Сьогодні, коли Україна вже перебуває у стані збройної війни з Росією, внутрішній розбрат може стати фатальним для нашої держави. Тому ми закликаємо всі проукраїнські сили чітко визначитися і не ховатися за таким комфортним, але у цей час злочинним «ПРОТИВСІХ» – нехай ваше слово буде «ТАК» або «НІ».

Голова Народного Руху України ​​​ ​​ Віктор КРИВЕНКО

«13» квітня 2019 року
м. Київ



Теги:Віктор Кривенко, другий тур, вибори 2019, Юрій Луценко, Народний Рух


Читайте також



Коментарі (0)
avatar