Архів новин    Новини Гребінки    Новини Полтавщини    Новини громади    Події    Суспільство    Освіта    Культура    Здоров'я    Спорт    Технології    Новини Полтавщини TV   

09.02.2019

Минулого року на Полтавщині відремонтували 120 тис. м² автодоріг


Після минулорічної зими в області виявили близько 3420 тис. м² зруйнованого дорожнього покриття


Минулого року на Полтавщині відремонтували 120 тис. м² автодорігРік тому на баланс Полтавської облдержадміністрації  перейшли більше 7 тис. км місцевих доріг. Раніше їх утримувала  Служба  автомобільних доріг області.

Місцеві автошляхи перейшли на баланс Полтавської облдержадміністрації у критичному стані. Тому одним із пріоритетів на яких будується робота обласної державної адміністрації  є поточний середній ремонт автошляхів.

Так, після минулорічної зими в області виявили близько 3420 тис. м² зруйнованого дорожнього покриття. Загалом, за 2018-й відремонтували 120 тис. м2 автомобільних доріг, встановили 1145 дорожніх знаків, нанесли 302 м2 горизонтальної дорожньої розмітки та ліквідували 58,2 км карантинних рослин та порослі.
 
- Це перший рік, коли Полтавська облдержадміністрація  ремонтує дороги, але нині вже маємо результати. Ми зробили акцент на поточному середньому ремонті і відійшли від «латання» ям. Для нас важливо, щоб автошляхи слугували довше та були комфортними для водіїв, — наголосив голова Полтавської облдержадміністрації Валерій Головко.

Дороги місцевого значення ремонтували у 25 районах: Великобагачанському, Гадяцькому, Глобинському, Гребінківському, Диканському, Зіньківському, Карлівському, Кобеляцькому, Козельщинському, Котелевському, Кременчуцькому,  Лохвицькому, Лубенському, Машівському, Миргородському, Новосанжарському, Оржицькому, Пирятинському, Полтавському, Решетилівському, Семенівському, Хорольському, Чорнухинському, Чутівському та Шишацькому.      

Минулого року на Полтавщині відремонтували 120 тис. м² автодоріг
 

На багатьох об’єктах роботи проводилися вперше за 10-15 років. Наприклад, мости в Новосанжарському районі капітально не ремонтували понад 12 років. Восени тут укріпили деформаційні шви: зняли асфальтобетонне покриття, розібрали їх та обрізали, а вже під нові шви поклали металеві листи, підґрунтували бітумом та засипали нерівності холодним асфальтобетоном.

Показовим став ремонт нехворощанської ділянки дороги Селещина — Нехвороща — Лівобережна Сокілка — Світлогірське. Раніше відрізок цього автошляху в Нехворощі був аварійним, зараз тут провели капітальні роботи: підсилили основу, повністю замінили асфальтове покриття. Водії, які їздять цією дорогою, погоджуються: тепер траса у Нехворощі відповідає європейським стандартам.


Минулого року на Полтавщині відремонтували 120 тис. м² автодоріг


Капітально ремонтують міст у Засуллі , який перебував в аварійному стані. Востаннє роботи тут проводили 60 років тому. Міст розширюють від 5 до 9 метрів та укріплюють тросами, а замість звичайної асфальтно-бетонної суміші використовують полегшену.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Полтавщині перша громада УПЦ МП перейшла до Православної Церкви України

Крім того, за ініціативи Валерія Головка розпочався ремонт полтавської ділянки траси Київ — Харків. Його продовжать, як тільки покращаться погодні умови. Хоча це ділянка дороги міжнародного значення, ОДА отримала дозвіл на проведення робіт. А депутати міськради підтримали ініціативу та виділять частину співфінансування.

Минулого року на Полтавщині відремонтували 120 тис. м² автодоріг

 
Дороги — це болюча тема для кожного регіону України. Мене радує, що все більше людей розуміють — всі автошляхи одразу не відремонтуєш. Але ми поступово відновлюємо дорожню інфраструктуру області. Впевнений, цього року вдасться зробити ще більше, ніж минулого, — зазначив директор Департаменту будівництва, містобудування і архітектури та ЖКГ ПОДА Тимофій Голбан.
 

Минулого року на Полтавщині відремонтували 120 тис. м² автодоріг

Полтавська ОДА


Схожі матеріали:
👁 830
Категорія: Полтавщина
Теги: ремонт, дороги, дорожнє покриття, автомобільні дороги




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
У Лубнах водій збив велосипедистку та втік У Лубнах водій збив велосипедистку та втік
На Полтавщині хлопчик травмував трирічного брата сокирою На Полтавщині хлопчик травмував трирічного брата сокирою
На Полтавщині з вікна багатоповерхівки випала жінка На Полтавщині з вікна багатоповерхівки випала жінка
На Полтавщині затримали трьох чоловіків зі зброєю та зали... На Полтавщині затримали трьох чоловіків зі зброєю та зали...
ДТП на Полтавщині: водій збив пішохода (ФОТО) ДТП на Полтавщині: водій збив пішохода (ФОТО)
На Полтавщині у Сулі втопився 9-річний хлопчик На Полтавщині у Сулі втопився 9-річний хлопчик

НАЙБІЛЬШ ЧИТАЄМІ