реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОГЛЯД

В тіні Пургаза

Про нас пишуть! Аж у "Мордовії".

Москвомовна газета міста Саранськ розкрила цілу "ерзянську змову" в Україні. На чолі якої стоять люди з іменами Боляєнь Сирєсь, Ожомасонь Кірдя та Рафис Кашапов.

Ці троє створили у Києві громадську платформу "Ідель-Урал" - і ну давай "качать" Рашку на предмет суверенізації країн Волзького регіону! Державну самостійність - Удмуртії, Марій Ел, Ерзянь Мастор, Татарстану, Чувашії та Башкортостану. Ще й мокшанам - за компанію.

А шо? Вони - оці троє - можуть.

Боляєнь Сирєсь - ветеран війни з Московщиною на Сході України; Ожомасонь Кірдя - це Ростислав Мартинюк, якого записали у політтехнологи "Свободи"; Рафіс Кашапов - татарський емігрант у Лондоні.

Подивишся на газетні фотки - ну точно хунта!

Щоправда реакція на цю статтю - неочікувана. Народ Ерзянь Мастор дізнався, що в Україні є люди, які всерйоз говорять про майбутнє ерзян.

Боляєнь Сирєсь - отой шо у військовій формі - буквально замучив мордовських чиновників листами-запитами: "Чому досі немає в Саранську пам'ятника національному герою ерзян - князю Пурґазу?"

Допекло. Навіть статтю так назвали: "В тени Пургаза". Мовляв, які "молодчики" прикриваються великим ім'ям...

А й справді, ми в тіні цього великого ерзянського полководця. Колись у тіні Пурґаза зберуться усі ерзянські воїни. Щоб побенкетувати. Добре так погуляти. По-гайдамацьки!

Ростислав МАРТИНЮК



Теги:Ідель- Урал, Ростислав Мартинюк, розпад Росії


Читайте також



Коментарі (0)
avatar