Архів новин    Новини Гребінки    Новини Полтавщини    Новини громади    Події    Суспільство    Освіта    Культура    Здоров'я    Спорт    Технології    Новини Полтавщини TV   

12.01.2019

За рік роботи Полтавський рибоохоронний патруль провів 1460 рейдів


Оксана Кулинич: «За рік роботи Полтавський рибоохоронний патруль провів 1460 рейдів, а браконьєри завдали збитків на мільйон гривень»


За рік роботи Полтавський рибоохоронний патруль провів 1460 рейдівУправління Держрибагентства в Полтавській області підбило підсумки  роботи за 2018 рік. За цей час інспектори Полтавського рибпатруля провели 1460 рибоохоронних рейдів.

Полтавський рибоохоронний патруль слідкує за дотриманням Правил рибальства на внутрішніх рибогосподарських водних об'єктах Кам'янського та Кременчуцького водосховища в межах адміністративної території Полтавської області, у тому числі акваторії Сулинської затоки у межах Черкаської області із її стометровою прибережною захисною смугою.

За 2018 рік браконьєри завдали збитківна суму більше одного мільйону

З метою перевірки використання водних об’єктів та виявлення можливих порушень проводяться рибоохоронні рейди. Так, упродовж року інспектори викрили 3789 порушень, з яких 840 грубих. У результаті складено 1997 протоколів за ч.3 ст.85 КУпАП (порушення правил рибальства) та 82 протоколи - за ч.1 ст.88-1 КУпАП (незаконне придбання чи збут водних біоресурсів). Крім цього, оформлено 870 актів виявлення та вилучення безхазяйного майна.

За даний період порушники завдали збитків рибному господарству на суму мільйон365 тисяч245 гривень. У ході проведених заходів інспектори вилучили 18245,605 кг водних біоресурсів, з яких за незаконне придбання чи збут — 2023,2 кг. Крім того, у порушників конфіскували 991 одиницю (сітні – 966; колючі  - 21; із застосуванням електроструму - 4) заборонених знарядь лову та 1765 (сітні – 1762; колючі – 2; із застосуванням електроструму - 1) - за актами безхазяйного майна. Затримали 62 транспортних засобів, — прокоментувала начальниця Управління Державного агентства рибного господарства у Полтавській області Оксана Кулинич.

За підсумками 809 справ передали до суду для притягнення осіб до адміністративної відповідальності. Передано судами для відкриття кримінального провадження 100 справ.


За рік роботи Полтавський рибоохоронний патруль провів 1460 рейдів
 

Всього за цей період накладено 342601,00 грн штрафів (за постановами органів рибоохорони – 109565,00 грн та за постановами судів – 233036,00 грн).

Порушення режиму тиші: незаконний вилов риби на 92 тис. грн

10 квітня близько 00:30 на території Сулинської затоки поблизу села Кліщенці Чорнобаївського району при проведенні рибоохоронних заходів затримали чоловіка, який здійснював незаконний вилов водних біоресурсів забороненим знаряддям лову. У порушника вилучили гумовий човен та дві ліскові сітки та 86,6 кг риби за видами: плітка – 272 екз.; щука – 2 екз.; плоскирка – 295 екз.; синець – 21 екз.; карась сріблястий – 95 екз.; сазан – 2 екз.; товстолоб – 1 екз.; окунь – 1 екз.; йорж – 1 екз.

Збитки нанесені водним біоресурсам складають 91 тис 536 грн. Спільні заходи провели головний державний інспектор відділу рибоохоронного патруля №2 та працівники Чорнобаївського відділення поліції Золотоніського ВП ГУНП в Черкаській області та працівники патрульної роти №5 БУПП в Черкаській області.

Два порушника виловили 107 кг риби за допомогою десятьох сіток

15 квітня близько 3:30 водний патруть поліції міста Черкаси затримав двох громадян, коли вони незаконно ловили рибу забороненими знаряддями – сітками з гумового човна. Це трапилось на території Кременчуцького водосховища Сулинської затоки поблизу села Кліщенці Чорнобаївського району Черкаської області.
Після цього працівники водної поліції у телефонному режимі викликали інспектора відділу Полтавського рибоохоронного патруля №2 та слідчо-оперативну групу Чорнобаївського ВП Золотоніський ВП ГУНП в Черкаській області для спільного оформлення адміністративного матеріалу, який містить ознаки кримінального правопорушення та подальшого прийняття рішення в рамках чинного законодавства.


За рік роботи Полтавський рибоохоронний патруль провів 1460 рейдів


У чоловіків вилучили 107 кг незаконно добутої риби: одного судака, дві плітки, три окуні, вісім сазанів, 67 лящів та 121 сріблястий карась. Збитки нанесені водним біоресурсам складають 30 тис. 239 грн. У порушників також вилучили незаконні засоби лову: 10 мисинових сіток та гумовий човен.

Порушення у Глобинському районі на 193 тис. грн збитків

18 квітня близько першої години ночі головний державний інспектор відділу рибоохоронного патруля № 2 спільно з працівниками Сектору водної поліції відділу превенції Кременчуцького ВП ГУНП спіймали на гарячому двох молодиків. Сітками із гумового човна вони ловили рибу на території Кременчуцького водосховища поблизу смт. Градизьк Глобинського району Полтавської області. Правоохоронці вилучили у браконьєрів сім сіток та човен. Вилов у чоловіків виявився великим — 233 кг відбірної плітки. Спеціалісти нарахували загалом 2274 рибини. Загальна сума збитків при цьому склала 193 тисячі 290 грн.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Управління Держрибагентства в Полтавській області підбило підсумки роботи за грудень 2018 року

Порушник незаконно добув 37 кг риби зі збитками на 39 369 грн

15 червня Полтавський рибоохоронний патруль спільно з водною поліцією затримав чоловіка, який рибалив з човна, використовуючи при цьому сітки, у кількості сім одиниць. Громадянин добув таку рибу: карась сріблястий – 44 екз., краснопірка – 15 екз., плоскирка – 17 екз., окунь – 125 екз., плітка – 10 екз., лин – 7 екз., лящ – 3 екз, сазан – 1 екз., сом – 2 екз. та судак – 11 екз. Інцидент стався на Кам’янському водосховищі, поблизу с. Світлогірське Кобеляцькогго району Полтавської області.

За допомогою електровудки браконьєр виловив 34 кг риби

23 липня патрульні спільно з працівниками водної поліції затримали порушника. Використовуючи електровудку та човен, чоловік виловив таку рибу: сазан - 2 екз., щука - 3 екз., судак - 1 екз., лин - 4 екз., окунь - 5 екз., плітка - 21 екз., краснопірка - 3 екз. та карась сріблястий - 137 екз. Збитки склали 7021 грн. Інцидент стався на території р. Псел, неподалік с. Потоки Кременчуцького району Полтавської області. Складено протокол за ч.4 ст.85 КУпАП. Матеріали справи буде направлено до суду.


Оксана Кулинич
 

Залежно від потужності електровудка діє у радіусі від 5 до 20 метрів. При цьому вона здатна знищити все — від риби та ікри до планктону і найдрібніших мікроорганізмів. Тому наслідки подібної «риболовлі» для природи просто катастрофічні! —підсумувала Оксана Кулинич.

Якщо ви помітили порушення — прохання терміново повідомляти на всеукраїнську безкоштовну «гарячу лінію»: 0-800-50-52-50 або на «гарячу лінію» патруля: 096-907-50-08.
Полтавський рибоохоронний патруль


Схожі матеріали:
👁 1033
Категорія: Полтавщина
Теги: Кременчуцьке водосховище, рейди, рибоохоронний патруль, Оксана Кулинич, браконьєри




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
На Полтавщині водій мотоцикла здійснив наїзд на 74-річну ... На Полтавщині водій мотоцикла здійснив наїзд на 74-річну ...
На Полтавщині вилучили понад 400 метрів браконьєрських сі... На Полтавщині вилучили понад 400 метрів браконьєрських сі...
У Великосорочинській громаді Миргородського району Полтав... У Великосорочинській громаді Миргородського району Полтав...
У Полтаві малолітній хлопчик викрав електронну сигарету з... У Полтаві малолітній хлопчик викрав електронну сигарету з...
На Полтавщині у закладі освіти вибухнула страйкбольна гра... На Полтавщині у закладі освіти вибухнула страйкбольна гра...
На Полтавщині мешканець Решетилівського району знайшов гр... На Полтавщині мешканець Решетилівського району знайшов гр...

НАЙБІЛЬШ ЧИТАЄМІ