реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОДІЇ

Наша церква буде другою у світі!

Українська церква стане другою по величині серед православних у світі, зазначив Філарет

Почесний патріарх ПЦУ Філарет впевнений, що рано чи пізно українці об’єднаються в одну велику церкву, що стане другою по величині у світі серед православних церков.

Про це Філарет заявив в інтерв’ю телеканалу «Прямий».

«Об’єднання всіх православних українців обов’язково буде. Іншого шляху немає. Раз є держава, є своя українська церква, то православні мусять належати до цієї церкви. Зараз багато українців належать до російської православної церкви - під виглядом української. А ось тепер, коли ми отримали Томос і в Україні проголошена одна православна церква, то українські віруючі будуть приєднуватися до Української Православної Церкви», - сказав Філарет.

Він зазначив, утім, що таке об’єднання може затягнутися, але воно буде.

«Це не значить, що в Україні не буде існувати російська православна церква. Буде. Але вона буде маленька, невелика», - підкреслив Філарет.

Нагадаємо, Томос про автокефалію об’єднаної Православної церкви України виставлять у трапезному храмі Софійського собору (Малій Софії) 7 січня.

Повний текст читайте тут: https://glavcom.ua/country/politics/filaret-vpevneniy-shcho-ukrajinci-objednayutsya-v-odnu-veliku-cerkvu-558853.html



Теги:Томос, автокефалія, РПЦ, патріарх Філарет


Читайте також



Коментарі (2)
avatar
1
скажіть мені будь ласка - які православні церкви привітали церкву розкольників з її народженням, прости Господи!!! жодна !не кажіть дурниць!!! не канонічна нова секта об'єднаних розкольників !!!
avatar
2
Вже місяць,як розпустили київський патріархат і автокефальну церккву, а ПЦУ нема і невідомо хто її створює.ХТО ПИШЕ СТАТУТ, ХТО ЗАЙМАЄТЬСЯ РЕЄСТРАЦІЄЮ, хто створює спільні місцеві органи і призначає священників та ієрархів? Мовчок.
avatar