реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОДІЇ

Томос розірвав сильну скрєпу

Нова радість стала, або Томос розірвав сильну скрепу

Українська колядка, виконана архієреями, мирянами, міністрами і Президентом, засвідчила найбільш зримо - на рівні з патріаршим підписом - народження вільної української церкви! Слава Богу, сталося це чудо, вимріяне поколіннями православних українців! Молитвами патріархів Мстислава (Скрипника), Володимира (Романюка), Філарета (Денисенка), зокрема. Два з них моляться за нашу Церкву в оселях небесних, а 90-річний Патріарх Філарет, певно, як мудрий дідусь спостерігав з трансляції подію, яка без нього не відбулася б. Спасибі Вам, Ваша Святосте!

... Трохи заважають радості путінські (читай - Юліні) консерви, що голосно лопаються від злості. На Томос і на Вселенського патріарха безсильні, то вибирають супутні жертви - наприклад, мекають на президента Віктора Ющенка, який першим почав рвати реально скрєпи з Московщиною, за що й був отруєний московитами. Він же й почав процес, що сьогодні завершився підписанням Томосу.

Інші вергають дурниці неграмотності - мовляв, такий- сякий Порошенко вивищився над всіма у храмі святого Георгія Побідоносця, не розуміючи по московському копилу, що в греків - свої традиції і вони, уявіть собі, не московські. Зокрема, світський правитель ЗАВЖДИ стоїть у храмі на такому підвищенні. До речі, Путін ваш також стояв, але для його зросту то було якраз - щоб на рівні... А Порошенко значно вищий і бісить собою ольгинських тролів.

Тож забувайте, православні, московські вонміми, пакі з паками і вчіть "Кіріє, єлейсон!". Це по-грецькому "Господи, помилуй!. До речі, митрополит Епіфаній зі Вселенським патріархом Варфоломієм спілкувався грецькою мовою і він, на горе, юліанцям та путінцям (що одне й те ж), не вчився на Москві.
А колядка українська звучала чудово. Хай і греки заслухаються!

Василь ЧЕПУРНИЙ



Теги:Варфоломій, автокефалія, Василь Чепурний, Томос, Епіфаній


Читайте також



Коментарі (0)
avatar