У Кропивницькому встановлено причини виникнення кишкової інфекції серед відвідувачів кафе

Листопад 02, 2018 | Новини | Переглядів: 877 | Коментарі: 0

Результати епідеміологічного розслідування та позапланового інспектування закладу громадського харчування – кафе «Смачні традиції» в м. Кропивницькому в комплексі з даними лабораторних досліджень, які були проведені лабораторіями Держпродспоживслужби та Кіровоградського обласного лабораторного центру, виявили ряд порушень чинного законодавства. 

Серед них - перехрещення потоків у технологічних процесах приготування їжі (перехресне забруднення); недотримання товарного сусідства при зберіганні харчових продуктів; відсутність контрольних термометрів у холодильному обладнанні, що не дало змогу контролювати необхідний температурний режим зберігання сировини та готової продукції; відсутнє маркування розробного та прибирального інвентарю; до роботи допущені працівники без медичних оглядів; порушення правил особистої гігієни особами, які брали участь у приготуванні страв.

При дослідженні на патогенну і умовно-патогенну мікрофлору змивів з технологічного обладнання, інвентарю, рук та санітарного одягу персоналу виявлено відхилення (виділено бактерію групи кишкової палички); у трьох працівників виділено золотистий стафілокок; у 2 готових стравах виявлено їх загальне бактеріальне забруднення та виділена Salmonella enteritidis.

Призупинення роботи закладу з 22 жовтня поточного року дозволило запобігти подальшому поширенню інфекції, а керівництву кафе усунути виявлені порушення. За цей період заклад зареєстровано в Державному реєстрі потужностей операторів ринку; там проведено генеральне прибирання з використанням миючих та дезінфікуючих засобів, дозволених до використання МОЗ України; утилізовані харчові продукти та сировина, що залишались у закладі після його закриття; відсторонено від роботи осіб, які не пройшли медичний огляд та у яких виявлено золотистий стафілокок, усунені всі інші порушення. Результати досліджень повторних контрольних змивів не виявили наявність збудників інфекцій.

2 листопада заклад громадського харчування – кафе «Смачні традиції» ще залишається закритим. На керівника закладу накладено штраф за порушення вимог чинного законодавства в розмірі 22 338 грн.

Після усунення всіх порушень заклад може відновити свою роботу.

Інформує прес-служба ГУ Держпродспоживслужби в Кіровоградській області 


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool