У Кропивницькому аналізували громадську думку щодо реформи децентралізації.

Жовтень 02, 2018 | Новини | Переглядів: 562 | Коментарі: 0

Сьогодні на базі Державного навчального закладу "Центр перепідготовки та підвищення кваліфікації працівників органів державної влади, органів місцевого самоврядування, державних підприємств, установ та організацій облдержадміністрації відбулося засідання круглого столу на тему: Актуальні проблеми об’єднання територіальних громад у Кіровоградській області.

У засіданні взяли участь керівники органів державної влади та органів місцевого самоврядування, науковці, тренери-експерти, лідери громадських організацій, які проаналізували результати опитування населення на предмет ставлення до реформи децентралізації та створення об'єднаних територіальних громад.

Про особливості опитування та його результати розповіла завідувач лабораторії менеджменту і моніторингу Центру Наталія Резніченко. За її словами було опитано 516 осіб – жителів ОТГ та територій, які ще не об'єдналися. При цьому більшість опитаних (64,3%) – мешканці необ'єднаних територій.

Детально про результати дослідження розповів директор Центру Сергій Зелінський.

Учасники дискусії обговорили як результати опитування так і методику їх проведення, зокрема, питання викликав той факт, що більшість опитуваних не є жителями ОТГ. Начальник управління регіонального розвитку, містобудування та архітектури облдержадміністрації Вікторія Кулікова звернула увагу й на вікові особливості респондентів – відсоток молоді (віком до 34 років) склав менше 20%, натомість майже 50 % - особи віком від 55 років.

Загалом, учасники дискусії відмітили недостатню поінформованість населення у питанні створення та діяльності об'єднаних територіальних громад, пасивність, а подекуди й байдужість жителів області, нестачу кваліфікованих кадрів та недостатній рівень комунікації місцевих органів влади із громадою.


ДО УВАГИ ВОДІЇВ: АВТОЦИВІЛКА ОНЛАЙН за 5 хвилин посилання


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool