Одеські залізничники закликають Нацполіцію суворо покарати вандалів, які розмалювали пасажирські вагони на Херсонщині

Серпень 09, 2018 | Новини регіонів | Переглядів: 693 | Коментарі: 0

7 серпня на станції Чорнобаївка було скоєно вандальний напад. Під час зупинки до поїзда зі сторони посадки підбігла група підлітків (близько 15 осіб). Всі були одягнені в балаклави та озброєні битами.

Внаслідок нападу підлітками було розмальовано 3 вагони дизель-поїзда.

Дана ситуація нагадує випадок, котрий стався тиждень тому, 31 липня, на Південно-Західній залізниці. Тоді нападники-підлітки напали на міську електричку, розфарбували її, закидали камінням кабіну машиніста і навіть погрожували пасажирам. Через їхні дії було нанесено пошкодження не тільки вагонам, але й постраждали пасажири: від випарів фарби декілька з них отруїлися, а один чоловік отримав тілесні ушкодження від каменя, що влучив йому в голову. Поліція веде слідство.

Даний напад кваліфікується як хуліганство, за скоєння якого передбачено до 7 років позбавлення волі. Залізничники сподіваються, що правоохоронці якнайшвидше розкриють злочин і хулігани понесуть покарання.

Проте, це не поодинокі випадки безкарності. Лише за 7 місяців 2018 року на Одеській магістралі невідомі особи: розфарбували 24 вагони, чим нанесли збитків на 15 тис. грн., а також розбили та пошкодили 8 віконних блоків на загальну суму понад 36 тис. грн. Загальний розмір збитків через пошкодження рухомого складу приміських поїздів на даний час сягає майже 60 тис. грн., що у 2,3 рази більше ніж за аналогічний період 2017 року.

На відновлення зовнішнього виду рухомого складу потрібно витратити не лише гроші, але й чимало часу працівників, які задіяні на планових видах ремонту. З кожним роком кількість пошкоджень не зменшується. Безкарність хуліганських дій ускладнює як матеріально-технічну оснащеність магістралі, так і процес перевезень.

Працівники філії наголошують, що окрім збитків, котрі несе залізниця, страждають в першу чергу пасажири, адже пошкоджені вагони знімаються з руху для відновлення, що скорочує склад поїздів, наприклад, замість 10 вагонів подається на посадку електропоїзд складом усього 8 вагонів. Одеська регіональна філія закликає Національну поліцію до вживання відповідних заходів та притягнення винних до відповідальності та нагадує громадянам про важливість дотримання порядку, адже подібні дії караються законом.


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool