реклама партнерів:
Головна › Новини › ЕКОНОМІКА

Підприємці відбивають атаку газового монополіста

Ряд підприємств Ніжина отримали попередження від ПАТ “Чернігівгаз” про відключення газопостачання. Це пов’язувалося з невиконанням підприємницькими споживачами зобов’язань з облаштування комерційних вузлів обліку засобами дистанційної передачі даних.

Підприємці міста підготували звернення до Голови Верховної Ради і Прем’єр-міністра України з проханням скасувати таке зобов’язання як дискримінаційне, оскільки вважають, що такі пристрої мають забезпечувати централізовано газопостачальні організації.

Дана проблема маєзагальнодержавний характер. Так, подібне звернення ухвалила Луцька міська рада, яка просить керівництво держави скасувати відповідні положення Постанови НКРЕКП №2494 від 30.09.2015 року.

Як повідомляє Громадська організація «Всеукраїнське об’єднання підприємців малого та середнього бізнесу «ФОРТЕЦЯ», Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг ( НКРЕКП) вирішила дати “задній хід” – відстрочити зобов’язання з облаштування комерційних вузлів обліку до 01.05.2019 року та заборонити операторам газопостачання здійснювати заходи з обмеження (припинення) передачі та/або розподілу природного газу у випадку надання власником гарантійного листа, в якому власник письмово підтвердить свої зобов’язання з облаштування комерційного вузла обліку у визначений Постановою строк. Звісно, таке не може влаштовувати підприємців, про що свідчить, зокрема, реакція підприємців Прилук. У зверненні до Бізнес-омбудсмена вони наполягають на покладанні витрат на постачальників газу. І хоч підприємці зупинили домагання газовика-монополіста, проте до перемоги в цьому конфлікті ще далеко.Асоціація ""Об'єднанн підприємств Ніжинщини"



Теги:Чернігівгаз, Ніжин, монополісти


Читайте також



Коментарі (0)
avatar