Архів новин    Новини Гребінки    Новини Полтавщини    Новини громади    Події    Суспільство    Освіта    Культура    Здоров'я    Спорт    Технології    Новини Полтавщини TV   

19.05.2018

Школярів в Полтавській області почали навчати стрільбі з автомата


На полігонах Полтавщини розпочалися військово-патріотичні тренування старшокласників з усієї області


Школярів в Полтавській області почали навчати стрільбі з автоматаВперше за останні роки з учнями 10-11 класів Полтавської області проведений маштабний військово-патріотичний захід а саме виконання початкової вправи стрільби з автомата бойовими набоями.

Полтавським обласним військовим комісаріатом сумісно з Департаментом освіти і науки Полтавської обласної державної адміністрації в період з 18 по 21 травня 2018 року з учнями 10-11 класів Полтавської області вперше за останні роки проводиться практична складова навчально-польових занять (зборів) з виконанням початкова вправа стрільби з автомата бойовими набоями.

Одночасно на декілька військових полігонів області за 4 дні прибуде понад 9-ть тисяч учнів 10-11 класів, які згідно узгоджених графіків по районно на визначені комісаріатом та попередньо узгодженими з військовими частинами стрільбища де проходять навчання на декількох навчальних місцях. Про це вчора повідомили у Полтавському обласному військкоматі.

Зокрема на військовому стрільбищі 179 навчально-тренувального центру військ зв’язку Збройних сил України, що під Полтавою досвідчені військовослужбовці-викладачі та курсанти Полтавського військового коледжу сержантського складу Військового інституту телекомунікації та інформатизації Державного університету телекомунікацій проводять заняття за тематикою вогнева підготовка - стрілецька зброя та поводження з нею, правила стрільби по нерухомим цілям та цілям, що з’являються, загальні поняття балістики, ручні гранати та поводження з ними, тактична підготовка - індивідуальні дії солдата та взаємодії у складі двійок, груп, дії солдата у складі бойових груп, відділення, техніка безпеки при проведення стрільб бойовими набоями з АК-74 та одночасно роз’яснюють молоді як стати професійним військовим вступивши до їхнього навчального закладу тим самим агітуючи на службу.

стрільби з автомата в Полтавській області
 

Тут же розміщений мобільний агітаційний намет Полтавського міського військового комісаріату, в якому роздають агітаційний матеріал та роз’яснюють умови проходження службу в механізованих бригадах оперативного командування "Північ" Сухопутних військ Збройних Сил України.

Після інструктажу з техніки безпеки учні допускаються для стрільби бойовими набоями з АК-74.з місця по нерухомим цілям і цілям, що з'являються. Під пильним оком військовослужбовців 18-ї окремої бригади армійської авіації, що дислокується на базі колишнього військового аеродромі м. Полтава, учні з положення для стрільби лежачи виконують стрільби 9-ма патронами з розрахунку 3 одиночними 6 чергою.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Полтавщині вшанували пам’ять жертв розстрілу мирних жителів в урочищі Пирогова Левада (ФОТО)

По результатам стрільби учням виставляється оцінка, зокрема:

(12-11-10 балів) - уразити обидві цілі і вибити (27-26-25 очок);
(9-8-7 балів) - уразити обидві цілі і вибити (22-21-20 очок);
(6-5 бали) - уразити обидві цілі і вибити (17-16-15 очок);
(3-2-1 бали) - уразити одну ціль або обидві цілі і вибити (12-11-10 очок).


стрільби з автомата в Полтавській області
 

Ажіотаж, цікавість бажання, набути військових навиків та готовність у потрібний час виконати свій обов’язок по захисту батьківщині прослідковується в очах молоді, що прибула на військові стрільбища саме під так повинен закінчуватися навчальній рік з викладання предмету "Захист вітчизни" так вважає керівництво Полтавського обласного військового комісаріату та Департаменту освіти і науки Полтавської обласної державної адміністрації.

 

стрільби з автомата в Полтавській області

 

стрільби з автомата в Полтавській області

 

стрільби з автомата в Полтавській області

 

стрільби з автомата в Полтавській області

 

стрільби з автомата в Полтавській області

 

стрільби з автомата в Полтавській області

 

стрільби з автомата в Полтавській області



Схожі матеріали:
👁 1403
Категорія: Полтавщина
Теги: СТРІЛЬБИ, полігон, Полтавщина, школярі




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
На Полтавщині п'ятеро зловмисників незаконно вирубували д... На Полтавщині п'ятеро зловмисників незаконно вирубували д...
У Гребінці сталася пожежа у багатоквартирному будинку У Гребінці сталася пожежа у багатоквартирному будинку
На Пирятинщині завершується посівна кампанія На Пирятинщині завершується посівна кампанія
На Полтавщині водій перевозив понад 20 кілограмів риби бе... На Полтавщині водій перевозив понад 20 кілограмів риби бе...
65-річний працівник одного із підприємств Полтави впав із... 65-річний працівник одного із підприємств Полтави впав із...
У Гребінці жінку оштрафували за залишене на вулиці сміття У Гребінці жінку оштрафували за залишене на вулиці сміття

НАЙБІЛЬШ ЧИТАЄМІ