На Кіровоградщині відпочивальникам нагадали правила безпеки

Травень 14, 2018 | Новини | Переглядів: 658 | Коментарі: 0

Все більше людей обирають відпочинок на природі. Але таке дозвілля іноді може зашкодити природним екосистемам – йдеться не лише про залишене сміття, а й про багаття та недопалки, які «забувають» загасити відпочивальники.

Шкоди такі дії завдають неймовірної, адже внаслідок пожежі нищаться цінні породи дерев у лісах, верхній родючий шар ґрунту, комахи, птахи, тварини.

Люди дихають шкідливими продуктами горіння. Щоб запобігти таким втратам, стан пожежної безпеки у лісах контролюють не лише працівники лісгоспів, а й Служби порятунку та поліції. У рамках спільних заходів організовують рейди.

14 травня таку перевірку провели рятувальники, правоохоронці та лісівники у лісовому масиві на території Олександрійського району.

Перш за все основна увага зверталася на профілактичну роботу. Громадянам надавали застережні листівки, нагадували про правила безпечної поведінки у лісі та попереджали про відповідальність, яка чекає на порушників. Відпочивальники розповіли, що намагаються берегти насадження від пожеж і розуміють, що відвідування лісу не повинно бути варварським. Під час рейду на території лісництва порушників виявлено не було. Проте, перевірялася і наявність шлагбаумів на в’їздах до лісу та стан мінералізованих смуг. Тож, учасники рейду переконалися, що все утримується в належному стані та готове до попередження пожеж.

Фахівці підкреслюють, що у пожежонебезпечний період краще відмовитися від походів до лісу. Якщо ж ви все таки вирішили розкласти багаття, то робіть це у спеціальних зонах. Розчистіть місце під нього від сухої трави та гілок, огородіть, щоб вогонь не поширився далі. Залишаючи ліс, залийте тліюче згарище водою та подбайте про чистоту довкола.

Такі рейди проводитимуться впродовж усього сезону, адже дають змогу запобігти пожежам та попередити жителів області від знищення лісів.

Прес-служба У ДСНС в області
 


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool