реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОГЛЯД

Як простий російський робітник може вплинути на геополітику

Ініціювала Росія Конгрес національного діалогу по Сирії в Сочі. Зібрала і асадитів, і купу опозиціонерів з усіх платформ, півтори тисячі учасників, а ще ж обслуговуючий персонал.

Приїхали не всі. Наприклад, курдів не було. Зате приїхали туркомани: 80 чоловік. Але відразу поїхали.

Щоб така кількість людей, яка вперше у Сочі й не знає російської, не загубилася, їх вирішили доставляти до місця проведення Конгресу з аеропорту мікроавтобусами. А щоб делегати знали, до яких саме мікроавтобусів підходити, на них намалювали рукостискання двох сирійських прапорів, які відрізняються між собою кольором верхньої смужки та кількістю зірок. А ще голуба як птаха миру.

Технологія нанесення рукостискання на мікроавтобус передбачала наклеювання одного прапора трохи на інший. Це не було помітно, але робітники наклеїли два прапори один на одний так, що одна зірка з опозиційного прапора зникла під асадистським прапором. Туркомани побачили у цьому зраду, мовляв, ці прапори символізують, що опозиція погодилась на те, що Асад залишається і буде головним, і кинулись віддирати ці прапори. Та вони буди наклеєні так міцно, що навіть годинна праця не дала нічого, окрім жахливих подряпин на мікроатобусах, бо віддирали спочатку руками, а потім всіма твердими підручними засобами. В підсумку втомлені безрезультатною працею роззлючені туркомани розвернулись і полетіли назад. Всі вісімдесят.

Михайло СВИСТОВИЧ



Теги:Сирія, асад, Михайло Свистович, Сочі, геополітика


Читайте також



Коментарі (0)
avatar