реклама партнерів:
Головна › Новини › СУСПІЛЬСТВО

Українці відзначали з німцями

На приміщенні Чернігівської міської ради поруч з українськими були вивішені і німецькі прапори – цього річ у вшануванні Дня перемоги над нацизмом брала участь делегація з німецького міста – побратима Меммінгема на чолі з обер- бургомістром Манфредом Шилдером.

Візит до Чернігова німецька делегація почала із вшанування героїв неоголошеної російсько- української війни – до стели на центральній площі міста з їх іменами та фото гості поклали квіти. У перший день візиту гості разом з керівниками міста також відвідали німецьке кладовище в урочищі Яцево та братські могили в урочищі Кривулівщина. На німецькому цвинтарі, відновленому у 1997 році, поховані 288 німецьких військовополонених. А в 11 братських могилах урочища Кривулівщина – біля 20 тисяч радянських військовополонених та мирних мешканців.

Міський голова Чернігова Владислав Атрошенко розповів гостям, що найбільше чернігівців загинули під час бомбардувань у серпні 1941 року і у 1943, коли німецька армія вже відступала. Тоді завойовники масово розстрілювали мирних жителів, серед яких були жінки і маленькі діти. І сьогодні у Чернігові є свідки тих жахливих подій.

Обербургомістр м. Меммінгена Манфред Шилдер: «Ми схиляємо голови перед жертвами нещадної війни, яка ніколи не має повторитися. Ми думаємо як про жертв з українського боку, так і про жертв з німецького боку. І не пишаємося тими подіями. Ми підтримуємо вас у цьому страшному конфлікті з Росією. Шана і честь загиблим, і щоб наші народи ніколи не вступали у війну».

У міському палаці культури пройшов українсько- німецький вечір пам’яті та примирення. Міський голова Чернігова Владислав Атрошенко, стоячи на сцені палацу з німецьким колегою, зауважив: «Якщо переглянути історичні сторінки, то можна побачити, що культури, які завойовувалися зброєю, зникали, а ті, що створювалися тяжкою працею та дружбою – існують і розвиваються. Я би хотів, щоб наша Україна розвивалася саме завдяки праці та дружбі». Манфред Шилдер, зокрема, зазначив: «Наш обов’язок – пояснити дітям, що мир – це те, без чого жити не можна».

Фото прес- служби міської ради.
"Голос України"



Теги:Чернігівська міська рада, Мемінгем, 9 травня


Читайте також



Коментарі (0)
avatar