Архів новин    Новини Гребінки    Новини Полтавщини    Новини громади    Події    Суспільство    Освіта    Культура    Здоров'я    Спорт    Технології    Новини Полтавщини TV   

02.05.2018

Медики закликають населення Гребінківщини швидше обирати собі лікаря і підписувати з ним договір


Декларація, яку повинен мати кожен пацієнт та лікар, підтверджує те, що саме цей медичний працівник буде вас обслуговувати


Медики закликають населення Гребінківщини швидше обирати собі лікаря і підписувати з ним договірНаприкінці квітня відбулася прес-конференція у кабінеті головного лікаря КЗ Гребінківський ЦПМСД". Із представниками засобів масової інформації спілкувалися: головний лікар - С.П. Литвиненко та заступник головного лікаря КЗ "Гребінківський ЦПМСД" - А.О. Терещенко.

Альона Олегівна повідомила, що у Гребінківському районі розпочата загальнонаціональна кампанія "Обери свого лікаря", під час якої українці мають укласти з лікарем первинної ланки декларацію про надання медичних послуг.

Декларація, яку повинен мати кожен пацієнт та лікар, підтверджує те, що саме цей медичний працівник буде вас обслуговувати.
 
"Декларація - це документ, який підтверджує, що пацієнт хоче обслуговуватися саме у цього лікаря. Так, підписуючи декларацію з конкретним лікарем, ви повідомляєте державі, що оплата за ваше обслуговування має надходити у цей медичний заклад", - наголосила Альона Олегівна.

Сергій Петрович перелічив лікарів, з якими можна заключати декларації. Це лікарі загальної практики сімейної медицини: Н.В.Омельченко, Н.О.Ковальова, Е.В. Бобровник, О.Є. Візір, Г.З.Ткачук, Є.В. Козуненко, НІ.Солодка, лікар-терапевт О.Ф. Чех та лікарі-педіатри Л.В.Кириченко, В.П. Нікітіна, І.Ф.Білова-Хандогій.

Працівники ЦПМСД вже організували роботу по заключенню декларацій з лікарями. Зараз відсутні черги та ажіотаж біля кабінетів.

Попередньо гребінківці телефонують в реєстратуру за номером 97-4-17, щоб записатися в чергу. Кожному буде призначено дату та час візиту в лікарню.

Приходити гребінківцям потрібно з паспортом та  ідентифікаційним кодом. Якщо батьки підписують декларацію з педіатром (чи сімейним лікарем, який буде обслуговувати вашу дитину), то також знадобиться свідоцтво про народження дитини та документи (паспорт та код) одного з її батьків або опікунів.

Сергій Петрович зазначає, що декларація не є юридичним документом і не підписується "раз і назавжди", у будь-який момент пацієнт може укласти декларацію з іншим терапевтом, педіатром чи сімейним лікарем. Якщо ваш лікар довгий час відсутній, наприклад, пішов у декретну відпустку. У такому випадку не треба скасовувати попередню декларацію - достатньо просто укласти нову декларацію з новообраним лікарем, а зміни автоматично зафіксуються у системі. Вибір лікаря відбувається за побажаннями пацієнта, а не місцем реєстрації чи проживання.

Також головний лікар закликав гребінківців не відкладати декларування, а поспішати це зробити зараз, адже обраний лікар може відмовити у підписанні декларації. Це відбудеться у тому випадку, якщо він уже набрав максимально рекомендовану кількість пацієнтів: сімейний лікар може обслуговувати 1 800 пацієнтів, терапевт - 2 тисячі, педіатр - 900.

Ця цифра може бути дещо більшою для лікарів, які працюють у селах. Наприклад, якщо у селі проживає 2 тисячі людей, то всі вони отримають змогу підписати декларацію з сімейним лікарем.

"Отже, гребінківці, підписуйте декларації з лікарями!",- закликають медики.

Гребінчин край


Схожі матеріали:
👁 2385
Категорія: Здоров'я
Теги: Гребінківщина, медики




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
У лікарні від поранень помер Герой з Полтавщини Ігор Амба... У лікарні від поранень помер Герой з Полтавщини Ігор Амба...
На Полтавщині мотоцикл зіткнувся з автомобілем «Skoda» На Полтавщині мотоцикл зіткнувся з автомобілем «Skoda»
«Нерест 2024»: на Полтавщині оштрафували понад 300 порушн... «Нерест 2024»: на Полтавщині оштрафували понад 300 порушн...
Безвісти зниклого бійця із Полтавщини впізнали за ДНК Безвісти зниклого бійця із Полтавщини впізнали за ДНК
На Донеччині під час артилерійського обстрілу загинув вій... На Донеччині під час артилерійського обстрілу загинув вій...
ДТП на Полтавщині влаштували жінки: водійка ВАЗу загинула... ДТП на Полтавщині влаштували жінки: водійка ВАЗу загинула...

НАЙБІЛЬШ ЧИТАЄМІ