У Кропивницькому розпочався Тиждень знань з безпеки життєдіяльності

Квітень 16, 2018 | Новини | Переглядів: 709 | Коментарі: 0

На Кіровоградщині стартував Тиждень знань з безпеки життєдіяльності, в рамках якого фахівці Служби порятунку проводять для вихованців дошкільних навчальних закладів, школярів та учнівської молоді різноманітні заходи, метою яких є – подати в доступній, а головне – цікавій для підростаючого покоління формі важливі знання та допомогти сформувати навички правильної поведінки у повсякденному житті.

Так, 16 квітня учні гімназії № 9 м. Кропивницький мали можливість взяти участь у навчально-пізнавальній акції «Запобігти. Врятувати. Допомогти», яку провели для них фахівці Управління ДСНС у Кіровоградській області. Сценарій акції передбачає як тренувальні заходи, що допоможуть засвоїти правила поведінки у випадку надзвичайної події, так і навчально-розважальні – для легкого навчання корисним знанням.

Крім того, паралельно діти пізнають професію рятувальника та усвідомлюють, наскільки вона важлива для суспільства.

Зазвичай акція розпочинається із тренувальної евакуації із приміщення навчального закладу, під час якої діти та персонал закладу вчаться організовано виконувати евакуаційні заходи. Також діти спостерігали, як бійці ДСНС виносять «потерпілого» із приміщення та передають медикам.
Далі відбулось веселе та азартне навчання одягати вірно протигаз на швидкість та бойовий одяг рятувальника. Видовищним завжди демонстрація струменів води різного типу розпилення із ручного ствола, при цьому найсміливіші школярі спробували з допомогою рятувальника утримати ствол та побутовий вогнегасник у правильному положенні, що необхідне для гасіння загоряння.

Конкурси на ерудицію і знання правил безпеки життєдіяльності та огляд пожежно-рятувального автомобіля завершив цей насичений день для гімназистів. Діти висловлювали вдячність за щире захоплення рятувальниками, та головне – є надія, що підростаюче покоління українців буде відповідальним щодо власної безпеки, безпеки інших людей та майна.

Прес-служба У ДСНС в області
 


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool