У Кропивницькому міська рада почала виконувати рішення про оприлюднення інформації про комунальні підприємства

Квітень 13, 2018 | Новини | Переглядів: 856 | Коментарі: 0

15 лютого 2018 року міська рада міста Кропивницького ухвалила рішення «Про внесення змін до окремих рішень обласної ради та приведення їх до вимог чинного законодавства України щодо діяльності комунальних підприємств, установ і організацій та вирішення кадрових питань», який був ініційований експертами «Асоціації Політичних Наук» та Центру «ЕЙДОС», і внесений депутатом Олександром Цертієм.

На сайті міської ради вже почали публікувати інформацію про комунальні підприємства. Будь-хто може переглянути всю фінансову документацію, інформацію про закупівлі та керівний склад підприємств.

Поки далеко не всі підприємства оприлюднюють інформацію. На сайті не повністю оприлюднена інформація про такі комунальні підприємства, як «Правник», ЖЕО №9 та №3, «Елегант – М», «Міськсвітло», «Електротранс», «Благоустрій» та «Вечірня газета». А це вже є порушенням строків оприлюднення інформації, які закладені в проекті рішення.

«Вся інформація мала з`явитись ще в середині березня. Але ми сподіваємось, що таке затягування з оприлюдненням не є приховуванням інформації, а пов’язане з технічними проблемами і збором того, що має бути оприлюднено. Сподіваємось, що найближчим часом ми отримаємо повну інформацію в повному обсязі, відповідно до рішення, яке ухвалила міська рада. Адже в інакшому випадку ми змушені будемо вживати відповідних заходів для притягнення до відповіді порушників», - наголосив Дмитро Сінченко, голова АПН.

Окрім того, незрозумілою лишається ситуація з підприємствами, які досі значаться як такі, що не перебувають у стані ліквідації, але вже не ведуть ніякої господарської діяльності. «Нам не зрозуміло, чи витрачаються бюджетні кошти на діяльність цих підприємств, чи є там працівники. І цієї інформації нема на сайті, в розділі інформації про КП і нам її не надали у відповідь на наші запити, які ми надсилали в міську раду» - поділилась Юлія Бочарова – Туз, аналітик АПН.

Інформація про ситуацію до прийняття рішення про оприлюднення інформації була описана у статті.

Для довідки: проект «Прозорі комунальні підприємства» здійснюється Центром Ейдос за підтримки Посольства Королівства Нідерландів в Україні. ГО «Асоціація Політичних Наук» є регіональним партнером Центру «Ейдос» і займається впровадженням проекту в Кіровоградській області.

 
Прес-служба АПН


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool