У Добровеличківському районі реалізовують важливі соціальні та інфраструктурні проекти

Лютий 14, 2018 | Новини | Переглядів: 892 | Коментарі: 0

В облдержадміністрації тривають співбесіди з керівниками територій за підсумками економічного та соціального розвитку в 2017 році та стовно головних завдань на 2018 рік.

Сьогодні перший заступник голови облдержадміністрації Сергій Коваленко обговорив стан справ та перспективи Добровеличківського району з головою облдержадміністрації Василем Смаглюком та очільниками Помічнянської міської і Тишківської сільської об’єднаних територіальних громад – Миколою Антошиком і Петром Кулішем.

Бюджет Добровеличківського району в минулому році, за словами Василя Смаглюка, складав понад 391 мільйон гривень. Основні завдання були зорієнтовані на реалізацію реформ – децентралізаційної, освітньої, медичної. Зокрема, в районі було створено дві об’єднані територіальні громади – Помічнянську і Тишківську, у яких в кінці 2017 року проведено перші місцеві вибори. Нині триває робота щодо створення третьої ОТГ – Добровеличківської.

У галузі освіти району минулого року відбулися позитивні зміни – створено 2 навчально-виховних об'єднання Добровеличківське і Піщанобрідське, які включають опорні школи і десять філій. Створено також опорні школи в Помічній і Тишківці. Таким чином, територія стовідсотково охоплена НВО і, як наслідок, вдалося покращити показники профільного навчання, зменшити кількість учнів індивідуальної форми. Також було виконано капітальний ремонт дитячого садка в селі Липняжка. Проводилися поточні ремонти шкіл, на які лише з місцевих бюджетів було виділено понад 2 мільйони гривень.

У галузі охорони здоров'я району голова РДА також відзначив чимало позитивних змін. Так, у центральній районній лікарні проведено ремонти кількох відділень та харчоблоку, закуповувалося медичне обладнання та було придбано житло для лікаря-хірурга ЦРЛ. У 2017 році також відкрито нову амбулаторію загальної практики – сімейної медицини в селі Олексіївка.
Реалізовано чимало проектів і в інших галузях. Зокрема, здійснено капітальні ремонти районного будинку культури, проводилися ремонтні роботи у закладах культури міста Помічна і села Липняжка, здійснювалася реконструкція систем освітлення в населених пунктах.
У 2018 році бюджет району складе 293 мільйони гривень. Серед основних завдань – продовження ремонтних робіт в центральній районній лікарні та в загальноосвітніх навчальних закладах, закупівля сучасного обладнання для опорних шкіл, придбання комп’ютерного обладнання для 6 амбулаторій сімейної медицини.

Голова Помічнянської ОТГ Микола Антошик зауважив, що громада створена нещодавно, тому триває робота із забезпечення її повномасштабної діяльності. Сума затвердженого бюджету на 2018 рік – понад 81 мільйон гривень. Серед основних завдань очільник ОТГ назвав оснащення опорних навчальних закладів, забезпечення якісного транспортного сполучення сіл з центром громади, становлення системи надання населенню медико-санітарної допомоги.

Нині триває виготовлення проектно-кошторисної документації на реалізацію кількох важливих інфраструктурних та соціальних проектів громади – ремонт доріг комунального значення, капітальні ремонти школи №3 та дитсадка №1 у місті Помічній. Продовжуватимуться розпочаті ремонтні роботи у будинку культури та у двох ДНЗ. Також у планах – освітлення вулиць і забезпечення водопостачанням. Фінансовий ресурс на реалізацію зазначених проектів планується залучити з Державного та з місцевого бюджетів. У перспективах громади також створення готельно-туристичного комплексу – нині триває пошук інвестора.

Голова Тишківської ОТГ Петро Куліш зауважив, що бюджет громади на 2018 рік складає понад 32 мільйони гривень. Серед пріоритетних завдань на 2018 рік – ремонти доріг комунальної власності, а також капітальний ремонт приміщення сільської амбулаторії з будівництвом нової котельні. Ще одне із головних завдань – придбання державної частки пакету акцій ПАТ "Струмок" – підприємства, яке здійснює водозабезпечення села, у комунальну власність Тишківської сільської ради ОТГ.

Під час співбесіди керівники структурних підрозділів ОДА та територіальних підрозділів центральних органів виконавчої влади детально проаналізували здобутки і проблеми Добровеличківського району та ОТГ у галузевому розрізі, акцентували увагу на проблемах, які необхідно вирішувати. За результатами співбесіди буде видано відповідне доручення голови облдержадміністрації.


ДО УВАГИ ВОДІЇВ: АВТОЦИВІЛКА ОНЛАЙН за 5 хвилин посилання


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool