Пенсійна реформа не завершена, вона продовжується і стосується, зокрема військових пенсіонерів, - Сергій Кузьменко

Лютий 12, 2018 | Новини | Переглядів: 1278 | Коментарі: 0

Питання перерахунку пенсій колишнім військовослужбовцям та пенсіонерам силових структур порушив голова облдержадміністрації на щотижневій апаратній нараді.

Керівник ОДА нагадав, що перший етап підвищення виплат пенсіонерам відбувся минулого року – відповідно до ухваленого Верховною Радою Закону України "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо підвищення пенсій".

"Двадцять п’ять відсотків наших пенсіонерів, які мали великий стаж роботи і непогані заробітки, внаслідок перерахування отримали значне підвищення пенсій. Для інших також проведено перерахунок, – зауважив Сергій Кузьменко. – Але пенсійна реформа не завершена, вона продовжується і стосується різних верст населення, зокрема військових пенсіонерів і тих, хто працював у органах внутрішніх справ. Хочу наголосити, що є позиція Уряду, згідно з яким такі пенсії будуть перераховані з 1 січня 2018 року, але після прийняття відповідного закону Парламентом".

Уряд розробив проект закону з цього питання і передав його на погодження до Ради національної безпеки та оборони, адже будь-які питання військового спрямування згідно з законодавством потрібно погоджувати з цим органом.
Голова облдержадміністрації висловив сподівання, що відповідний закон буде ухвалено Верховною Радою України найближчим часом.

"Ми підтримуємо бажання військових пенсіонерів знати позицію обласної влади з цього питання. Обласна державна адміністрація підтримує їх, але повинна бути і думка депутатського корпусу обласної ради. Тому сьогодні відбудеться позачергова сесія облради, під час якої буде розглянуто відповідне звернення. Ми консолідовано рухаємося до того, щоб вирішити цю проблему", – підкреслив Сергій Кузьменко.


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool