Сергій Кузьменко закликав керівників районів спільно реалізовувати соціально важливі проекти

Лютий 12, 2018 | Новини | Переглядів: 671 | Коментарі: 0

Мені імпонує бажання керівників об’єднаних територіальних громад і керівників райдержадміністрацій співпрацювати. Новоукраїнський район – гарний приклад, коли є тісна співпраця, у результаті якої ми маємо реалізацію важливих для людей проектів , – зауважив голова облдержадміністрації Сергій Кузьменко на початку щопонеділкової апаратної наради, коментуючи свою минулотижневу робочу поїздку до зазначеного району.

Сергій Кузьменко наголосив, що в Новоукраїнці капітально відремонтували та обладнали усім необхідним міську амбулаторію загальної практики – сімейної медицини за рахунок співфінансування з районного бюджету і бюджету ОТГ та за кошти місцевих аграріїв.

Амбулаторія – не велика, проте має дуже вигідне розташування, що дає можливість обслуговувати пацієнтів не лише мікрорайону міста, а й найближчих сіл.

Від початку року за медичною допомогою до закладу вже звернулися близько 500 людей. "Будівництво амбулаторій, ФАПів – це державна програма, ініціатива Президента України. Ми маємо розбудувати первинну систему надання медичної допомоги населенню. Мова йде про системну реформу, а це не лише 24 нових амбулаторій, які ми побудуємо цього року. Нам потрібно знайти можливості в місцевих бюджетах на ремонти ФАПів та амбулаторій у містах і селах. І тут було б корисно використати досвід Новоукраїнського району", – підкреслив голова облдержадміністрації. Він також зауважив, що під час співбесід з керівниками територій за результатами роботи в минулому році, буде обговорено і завдання на 2018 рік, зокрема щодо реалізації проектів з розбудови первинної ланки медицини.

Сергій Кузьменко також наголосив, що на соціально-важливі проекти цього року значні кошти виділятимуться і з Державного бюджету. На урядовій нараді, яка відбулася минулого тижня, йшлося про те, що в 2018 році держава виділяє 5 мільярдів гривень на медичну реформу, 136 мільйонів з яких надійде на Кіровоградщину. З ДФРР буде спрямовано майже 6 мільярдів гривень, з яких в область отримає 108 мільйонів (фінансуватимуть завершення минулорічних проектів, а також будівництво і реконструкцію дитсадків, ремонти доріг, будівництво водопроводів, упорядкування пожежних частин ОТГ). Окрім цього, буде виділено кошти на будівництво мультифункціональних спортивних майданчиків, до того ж, фінансовий ресурс на це держава збільшує, тому з'явиться можливість збудувати таких в області близько двадцяти.

Спрямовуватимуться кошти з Держбюджету і на придбання шкільних автобусів для опорних навчальних закладів Кіровоградщини.
Голова облдержадміністрації також підкреслив, що процес створення об’єднаних територіальних громад набирає темпів. Уряд запропонував додатковий стимул для цього – можливість розпоряджатися землею за межами населених пунктів. Однак, за словами Сергія Кузьменка, потрібно у процесі об'єднання дотримувати вимог. "Не треба плутати створення ОТГ за Перспективним планом із укрупненням населених пунктів, коли два села об’єднуються, не маючи при цьому перспектив подальшого розвитку. Об'єднані територіальні громади мають бути самодостатніми і відповідати критеріям, передбаченим Кабінетом Міністрів України", – наголосив Сергій Кузьменко та зазначив, що облдержадміністрація та райдержадміністрації і надалі сприятимуть процесу об'єднання. Принагідно він звернувся до місцевих політиків з проханням не робити на адміністративно-територіальній реформі політичного піару. 


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool