Переважна більшість територій Кіровоградщини зволікають з використанням коштів на реімбурсацію

Лютий 13, 2018 | Новини | Переглядів: 736 | Коментарі: 0

На цьому наголосив під час апаратної наради перший заступник голови облдержадміністрації Сергій Коваленко, зазначивши, що Міністерство охорони здоров’я проаналізувало стан використання регіонами держави з початку року коштів, передбачених для реімбурсації (компенсації) за урядовою програмою Доступні ліки, і звертає увагу на незадовільну ситуацію в цьому питанні, що безпосередньо стосується і Кіровоградської області.

Як відомо, урядова програма "Доступні ліки" дає можливість громадянам, котрі хворіють на серцево-судинні недуги, бронхіальну астму чи діабет 2 ступеня, отримувати в аптечних закладах безкоштовно або з незначною доплатою лікарські засоби, необхідні для їхнього лікування та зміцнення здоров’я.

– Складається враження, що такі хвороби повністю вилікувані у Бобринецькому, Вільшанському, Голованівському, Долинському, Компаніївському, Новгородківському, Новоархангельському, Олександрівському, Світловодському та Устинівському районах, – зазначив Сергій Коваленко. – Адже в січні-лютому тут не використано жодної копійки державних коштів на реімбурсацію.

Від 30% до 41% запланованих для території коштів використали з початку року Благовіщенський, Онуфріївський, Маловисківський райони, від 20% до 28% – Добровеличківський, Гайворонський райони, міста Кропивницький, Світловодськ, Знам’янка, Олександрія. Менше, ніж 20% належних коштів, освоїли Знам’янський, Новоукраїнський, Петрівський, Олександрійський та Кіровоградський райони.
Єдина територія області, яка у січні стовідсотково використала передбачений для неї фінансовий ресурс – Новомиргородський район.

Слід зазначити, що минулого тижня на засіданні Кабінету Міністрів Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман нагадав, що у 2018 році суттєво розширено перелік безкоштовних ліків за цією урядовою програмою, а для її реалізації в державному бюджеті заплановано один мільярд гривень та наголосив на посиленні відповідальності місцевих органів влади за безумовне виконання програми, забезпечення дійсної доступності громадян до визначеного переліку ліків на всій території України. 


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool