реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОДІЇ

Адмірал Тенюх підтвердив: Тимошенко, Турчинов і Яценюк побоялися воювати

В.о. міністра оборони України з 27 лютого до 25 березня 2014 р. адмірал Ігор Тенюх, який обіймав посаду, зазначає, що подав у відставку з цієї посади, оскільки не було підтримано його пропозицію «йти на прорив» у Криму.

Про це адмірал сказав під час надання свідчень в Оболонському районному суді Києва у справі про державну зраду В.Януковича, передає Інтерфакс.

«Мій план полягав у тому, щоб йти на прорив, тому що це війна. Мій план не підтримали, і тому я подав у відставку», - сказав Ігор Тенюх.

І. Тенюх зазначив, що після призначення главою Міноборони його пропозиції були враховані частково, виконано приведення Збройних сил у повну бойову готовність, але без виходу із військових частин. При цьому не було отримано дозвіл на використання штурмової і бомбардувальної авіації.

Свідок переконаний, що введення воєнного стану на той час в Україні забезпечило б чіткість дій всіх Збройних сил України. Він також нагадав, що 28 лютого 2014 року на засіданні РНБО України обговорювалося введення воєнного стану, але таке рішення не було прийнято.

Крім того, І. Тенюх вказав, що 3 березня 2014 року дав наказ і дозвіл відкривати вогонь по тих особах, які перетинатимуть кордони військових частин у Криму, але з різних причин вони не виконувалися.

«Я окреслив завдання» тримати жорстку оборону «і не допускати захоплення військових частин, щоб у нас був час привести Збройні сили у стан готовності і до прийняття політичним керівництвом рішення на застосування Збройних сил», - наголосив він.

В.о. міністра оборони також розповів, що 3-4 березня спілкувався з міністром оборони РФ Сергієм Шойгу і заявляв йому, що російська сторона має відвести свої підрозділи в Криму до місць постійної дислокації.

І. Тенюх переконаний, що Збройні сили України в роки президентства В. Януковича цілеспрямовано знищувалися, проводилася «кадрова чистка» і патріотичні проукраїнські офіцери замінювали на «більш лояльних і проросійських».Вголос



Теги:Юлія Тимошенко, РНБО, адмірал Тенюх, російсько- українська війна, Яценюк


Читайте також



Коментарі (0)
avatar