реклама партнерів:
Головна › Новини › СУСПІЛЬСТВО

Коли «Просвіта» стане спілкою

Правління чернігівської «Просвіти» на черговому засіданні 11 січня розглядало проблемні питання.
З подачі голови Олександра Шевченка ухвалили призупинити (на невизначений термін) випуск друкованого органу товариства газети «Сіверщина», натомість відкрити сайт.

Оскільки банківський рахунок товариства заблоковано, то вирішено активізувати рух коштів через міську організацію. Для цього її голові Андрію Глухенькому спочатку треба привести статутні документи до вимог закону про громадські об’єднання.

Водночас правління вирішило заснувати благодійний фонд імені Михайла Коцюбинського. З цією ініціативою виступив почесний голова товариства Василь Чепурний.

Ключове питання, з якого доповідав Микола Шкурко, про реформування чернігівської «Просвіти» з підрозділу ГО ВУТ «Просвіта» в громадську спілку (ГС ЧОО «Просвіта») залишилося відкритим.

Потреба в докорінному оновленні товариства зумовлена потребою створення координаційного центру в Будинку «Просвіти» на вулиці Хлібопекарській 10 в Чернігові для громадських організацій різного спрямування. Об’єднаними зусиллями стало б можливим задіяти наявну базу та побудувати продуктивну співпрацю з владою.

Наступне засідання правління має відбутися 8 лютого.БФ "Ніжен"



Теги:Василь Чепурний, Микола Шкурко, чернігівська Просвіта, Олександр Шевченко


Читайте також



Коментарі (0)
avatar