реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОДІЇ

Ляльки для Амвросія

Чернігів приєднався до всеукраїнської акції "Принеси ляльку!". Вона виникла із Запоріжжя, де священик УПЦ Московського патріархату відмовився похоронити дитину, бо та була охрещена в Київському патріархаті. Його позицію підтримав місцевий єпископ московського патріархату Лука (Коваленко із Харцизька).

Нагадаємо, що охрестити людину може будь- яка людина, навіть не обов'язково священик, якщо тільки прокаже над охрещуваним "В ім'я Отця, і Сина, і Святого Духа!". Тож брехливі московські посилання на неіснуючі канони тут не проходять.

Тож до храмів УПЦ Московського патріархату люди несуть ляльки, як нагадування про антихристиянську сутність цієї церкви - форпосту Москви в Україні. Акція отримала небачене поширення.

Ось і в Чернігові активісти громадських організацій принесли ляльки до Спасо- Преображенського собору, Єлецького монастиря, Казанської та Воскресенської церков.

"Церкви були закриті, - пишуть активісти, - але це не завадило нам виказати свою позицію. В монастирі відмовились нам відкривати і попросили нічого не робити і піти. А ось під собором розгорнулись гарячі дискусії між учасниками акції і прихожанами церкви. Виглядало це неначе ми поспілкувались зі стіною. Тільки одна жіночка визнала цей випадок аморальним. Нашу безпеку охороняла поліція міста. Також були змушені їм пояснити, що акція мирна і провокувати або вестись на провокації ми не збираємось".

Сьогодні о 17 годині акція "Принеси ляльку" буде проведена біля Троїцького собору - головного осідку московського патріархату в Чернігові, де служить і поруч живе митрополит Амвросій (Полікопа), сини якого є громадянами Російської Федерації і працюють на фабриці московського патріарха у Софріно. Митрополиту Амвросію міська рада на чолі з Олександром Соколовим надала земельну ділянку майже 10 соток в охоронній зоні НАІЗ "Чернігів стародавній", біля стін Троїцького монастиря. Там владика Амвросій збудував приватний готель.

До речі, Троїцький собор був збудований гетьманом Мазепою, зображення якого, за даними дослідника Сергія Павленка, є на стіні цього українського храму, тимчасово окупованого російською церквою.

Василь ЧЕПУРНИЙ



Теги:московський патріархат, Троїцький собор, Амвросій


Читайте також



Коментарі (0)
avatar