реклама партнерів:
Головна › Новини › РЕЛІГІЯ

"Росія тріщить по швах" - архієпископ Іларіон

Виконуючий обов'язки екзарха Європи, архієпископ Рівненський і Острозький Іларіон у співслужінні 10 священиків очолив Божественну Літургію у Катерининській церкві Чернігова з нагоди храмового свята, оскільки правлячий архієрей- архієпископ Чернігівський і Ніжинський Євстратій перебуває у Загребі (Хорватія) на міжнародному форумі.

У своїй проповіді владика Іларіон заявив, що саме через відсутність любові сьогодні тріщить по швах Російська Федерація і українцям знову доведеться, як колись Іоанну та Павлу Тобольским, християнізувати ті території.

Голова парафіяльної ради Катерининської церкви Андрій Лісовий з нагоди свята та на згадку про служіння архієпископа Іларіона на чернігівській кафедрі подарував йому пам'ятну монету Національного банку, присвячену 1025-літтю Чернігівської єпархії, на якій зображено саме храм св. Катерини.

Церква була переповнена вірними, що прийшли відзначити храмове свято. Проте святкування продовжаться наступної неділі, 10 грудня, коли богослужіння очолить Патріарх Київський і всієї Руси- України Філарет у співслужіння патріаршого намісника, митрополита Переяслав- хмельницького Єпіфанія та архієпископа Євстратія.



Теги:патріарх Філарет, Катерининська церква, архієпископ Іларіон, розпад Росії


Читайте також



Коментарі (0)
avatar