реклама партнерів:
Головна › Новини › РЕЛІГІЯ

Зникнення непомітної парафії

Доки православні обговорюють перипетії навколо листа Патріарха Філарета патріарху московському Кірілу та його собору, бурхливі події проходять і в іншій російській церкві - Русской Істінно- Православній (РІПЦ), яку очолює архієпископ омський Тихон (Пасічник - куди ж без українців?!).

Донедавна у Чернігові була парафія цієї церкви, що діяла на квартирі. Очолював її чоловік, що був навіть секретарем синоду цієї РІПЦ. І ось тепер дізнаємося з повідомлення офіційного сайту РІПЦ, що " старейший приход РИПЦ в Чернигове в 2014 г. покинул эту религиозную организацию, обвинив ее епископат в намерении реабилитировать самоперекрестившегося епископа Гермогена, сергианстве и намеренной лжи ее архиереев".

Отакої! Виявляється, той їхній єпископ Гермоген, що мав титул Гомельського і Чернігівського (їм що Білорусь, що Україна - всьо окраїни!), ...самоохрестився. Як це?

Будучи охрещеним в РПЦ "обливанням", він у 2011 році сам себе ще раз охрестив "полним погруженієм". Наче благодать Святого Духа від кількості води залежить! До речі, українців на Москві раніш часто дражнили обливанцями, бо в нашій традиції - не втоплювати немовля у чан з водою, а лишень ніжно обливати...

У тій мікроскопічній РІПЦ був скандал і єпископа Гермогена відсторонили, а чернігівська парафія поплила в якусь іншу церковку. Пакі і пакі. Аж тепер самохрещеного Гермогена по всій благодаті московського погруженія знов вернули в синод тої РІПЦ та мусили змінити його титул - тепер він уже не чернігівський, а брянський. І то слава Богу - хоч не буде Чернігів до ще однієї російської мороки мазатися.

Василь ЧЕПУРНИЙ



Теги:обливанці, церковний скандал, РІПЦ


Читайте також



Коментарі (0)
avatar