Благословіння со Святої Гори Афон

Грудень 05, 2017 | Народний репортер | Переглядів: 1621 | Коментарі: 0

 4 грудня, в день святкування Введення в храм Пресвятої Богородиці до Благовіщенського храму прибула ікона Божої Матері Світлописана.

Цей образ як благословіння привезли наші паломники зі Свято-Пантелеймонового Афонського монастиря. І вранці 4 грудня перед святковою літургією ікону зустріли на площі біля Ангела-Охоронця і урочисто перенесли до храму, де вона зараз і знаходиться.

Ця красива ікона відображує чудо явлення Божої Матері в 1903 році під час роздавання милостині нужденним жителям Афона біля входу в Свято-Пантелеймонів монастир.

При проявленні на фотографії, яка була зроблена в той час, відобразилась Діва Марія, котра смиренно відходить, отримавши буханку хліба. Слово «фотографія» на слов’янській мові означає свєтопісаніє, тому і образ Божої Матері був названий Світлописаний. За останні роки його шанування поширилось у багатьох православних народів. У Києві нещодавно був збудований навіть храм на честь Свєтописаного образу Божої Матері (р-н Дарниці).

А зараз і в місті святої Єлисавети, найближчої родички Діви Марії, з’явився цей незвичайний образ . Пресвята Богородиця через нього нагадує усім нам про необхідність допомогати нужденним і благословляє на святі справи добра і милосердя.
 


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool