В облдержадміністрації обговорили стан охоплення Інтернетом населених пунктів Кіровоградщини

Грудень 06, 2017 | Новини | Переглядів: 974 | Коментарі: 0

Сьогодні під керівництвом заступника голови облдержадміністрації Андрія Коломійцева відбулося засідання науково-технічної ради, на якій розглянули виконання програми інформатизації Кіровоградської області.

Зокрема, охоплення населених пунктів області мережею Інтернет. Директор департаменту інфраструктури та промисловості облдержадміністрації Олександр Корнюша відзначив, що у поточному році частка міських домогосподарств, що користуються мережею, зросла до 56%.

Це на 6,5% більше, ніж було у аналогічному періоді минулого року. Втім, частка таких домогосподарств у сільській місцевості є меншою – 16,9% (на 2,8% більше проти минулого року).

Директор Кіровоградської філії ПАТ «Укртелеком» Юрій Мацик повідомив, що у поточному році підприємством було додатково збудовано 102 км. Інтернет-ліній. У наступному році планується збудувати ще 232 км. ліній під 6 тис. портів для підключення нових абонентів у 9 селах та 6 містах області. Загалом, Інтернетом на сьогодні користуються 42 тис. абонентів Укртелекому.

Представник іншого Інтернет-провайдера – ТОВ ІСП «Шторм» Валерій Петушинський повідомив, що фахівцями підприємства окрім міст Кропивницького та Олександрії створено оптоволоконну мережу у Суботцях (Знам'янський район), Соколівці, Созонівні та Підгайцях (Кіровоградський район) та частково у Знам'янці. На етапі будівництва перебувають мережі у Бережинці та Великій Северинці (Кіровоградський район), Смоліному та Березівці (Маловисківський район) та Лікарівці (Олександрійський район).

Незважаючи на те, що Інтернет-провайдери вживають практичні кроки аби розширити доступ сільського населення до всесвітньої інформаційної мережі, ця проблема залишається надзвичайно гострою. За цим показником область входить в останню п’ятірку регіонів України.


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool