У Кропивницькому відкрито виставку «Лірика душі» (ФОТО)

Листопад 13, 2017 | Новини | Переглядів: 1198 | Коментарі: 0

13 листопада 2017 року у Малій Галереї Кіровоградського обласного художнього музею - відділі підліткового читання та інформаційно - консультативних послуг користувачам Кіровоградської обласної бібліотеки для дітей імені Т.Г.Шевченка відбулося відкриття персональної виставки робіт «Лірика душі» студентки УІ курсу (магістра) кафедри дизайну Кропивницького інституту ПВНЗ «Університет сучасних знань» Анни Козлової.

Анна досить стрімко увірвалася в мистецьке життя обласного центру. Відкриття персональної виставки робіт «Образи, що надихають» відбулося 5 лютого 2016 року у відділі музею – картинній галереї Петра Оссовського «Світ і Вітчизна», у березні виставку «Образи, що надихають» було розгорнуто в Малій галереї обласного художнього музею БК «Авіатор».

Анна Андріївна Козлова народилася 2 лютого 1994 року в селі Спасове Новгородківського району Кіровоградської області. З дитинства захоплювалась малюванням та декоративно-прикладним мистецтвом. По закінченню місцевої школи вступила в Кіровоградський інститут регіонального управління та економіки на кафедру дизайну (Кропивницький інститут ПВНЗ «Університет сучасних знань»).
Анна – студентка факультету дизайну де, за час навчання, розкрилася як обдарована особистість. Серед викладачів мистецьких дисциплін Анни є відомі на Кіровоградщині педагоги: відмінник освіти України, старший викладач кафедри дизайну Кропивницького інституту ПВНЗ «Університет сучасних знань» Зантарія Ірина Михайлівна, старший викладач Саприкіна Галина Олександрівна та старший викладач Гумирова Юлія Юріївна.

На сьогоднішній день, якщо випадає вільна хвилина, Аня завжди намагається приймати участь в культурному житті рідного села, проводячи майстер-класи з різних видів декоративно-прикладного мистецтва для дитячої та учнівської аудиторії.
Вона є активною учасницею культурно-мистецьких заходів які організовує обласний художній музеї: щорічної виставки декоративно-прикладного мистецтва у рамках Всеукраїнського свята театрального мистецтва «Вересневі самоцвіти», учасницею Міжнародної акції «Ніч музеїв» та ін.
З 2012 року Анна є учасницею Весняного пленеру у Дендропарку м. Кропивницький.
В авторських роботах віддає перевагу таким стилям як реалізм, сюрреалізм та академічний стиль. Улюблені техніки Анни – суха пастель та олівець на папері. Захоплюється та надихається графікою Теодора Кіттельсена, Альбрехта Дюррера, П’єтро Аннігоні, живописом Здзіслава Бексінскі та ін.

«Мене надихає багато різних речей, говорить Анна, природа, мої рідні, письменники, фільми, фотографії, картини інших художників…».
Анна Козлова працює переважно в галузі графіки та станкового малярства. На виставці «Лірика душі» представлено понад 20 робіт молодої художниці, створених протягом 2014-2017 років у різних техніках живопису та графіки: олівець, олія, туш, суха пастель, акварель.
Знаковими роботами створеними у 2017 році для Анни є «Деміур» (папір, туш) та «Автопортрет. Коралове намисто» (папір, пастель).
В техніці пастель виконані твори: «Хижий намір» (2015), «Негода» (2015), «Водяна лілія» (2016), «Погляд» (2017), «Ласкавий ранок» (2017), «Грайлива бешкетниця» (2017), олівець: «Люда» (2015), «Портрет Тетяни» (2015) «Анастасія» (2016), «Марічка» (2016), «П’єтро» (2016), «Лелека» (2017), «Варг Вікернес» (2015), акварель:«Натурник» (2016), «Ромашковий чай» (2017), гелева ручка «Еовін» (2014), «Вітряк» (2017), «Зацікавленість» (2017), олія: «Українка» ( 2014), «Тиха затока» (2017).

Протягом п’яти років молода художниця працює над виконанням портретів на замовлення в різних техніках живопису та графіки (олія, суха пастель, акварель, туш, олівець). Багато її робіт можна знайти і в соціальних мережах.
У Анни в планах на найближче майбутнє захистити магістерську роботу, а далі створити цикл ілюстрацій до улюблених художніх творів, удосконалювати техніку авторських робіт та ще це все поєднувати з дизайном.

У мріях більше подорожувати та прийняти участь в поході - пленері, де замість фотоапарату були фарби та папір.

Зичимо Анні творчого натхнення, здійснення усіх планів та задумів.

Олена Степанок

У Кропивницькому відкрито виставку «Лірика душі» (ФОТО)


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool