20 Травня,
04:14

Свої проекти у Мінрегіоні Полтавщина готова захищати

11 Травня 2017 15:17   334
Вчора за участю Лева Парцхаладзе, заст. міністра Мінрегіону, та Надії Бондарчук, керівника управління впровадження й моніторингу пріоритетних проектів будівництва в режимі онлайн пройшла селекторна нарада з регіонами.

Зокрема, обговорювались інвестиційні проекти місцевого та регіонального розвитку, котрі заплановано рвпровадити в нинішньому році по регіонах за участі Держфонду регіонального розвитку. Облдержадміністрації мають подати проекти, що відібрали регіональні комісії, на окреслений для кожної області обсяг бюджетних видатків. Далі проекти розгляне й перевірить профільне міністерство.

Але більшість областей зволікає щодо оформлення належного пакету документів для якнайшвидшого погодження міжвідомчою комісією. І проектні ідеї, не маючи фінансування, зрозуміло, не будуть реалізовані.

Полтавщина виконала вимоги вчасно, розуміючи, що Держфонд регіонального розвитку – в регіональній політиці – найголовніший інструмент.

Наразі з двадцяти двох інвестпроектів, що відібрані облкомісією, Урядом вже погоджено фінансування спорудження корпусу інтервенційної кардіології та реабілітації облкардіодиспансеру, Кременчуцького ЦНАПу й завершення будробіт на мосту (Миргород), що об’єднує два береги річки Хорол.

Як зауважує Андрій Пісоцький, перший заст. очільника ОДА: "Три проекти з відібраних - перехідні, їх затверджено ще минулоріч. З цьогорічних, здебільшого, відповіні стратегії регіонального розвитку: термомодернізація освітніх та медзакладів, розвиток спорту й інфраструктури. Будемо захищати їх у кінці місяця".

Доопрацювали онлайн платформу ДФРР. Для ознайомлення усі проекти відкрито – стосовно реалізації, виконання будробіт на об’єктах. Наступним етапом буде захист облпроектів на міжвідомчій комісії в Мінрегіоні.

"Тільки наша область й ще Харківська стовідсотково виконали завдання та надали належний пакет документів разом з проектами, – зауважив А. Пісоцький. – Інші регіони пригальмували. Можна пишатися, що для інших областей – Полтавщину називають за приклад.
Також, під час наради було обговорено підготовку проектів Нового освітнього простору, сучасних ЦНАПів та Центрів безпеки в громадах.

Під час наради також будо зауважено, шо всі області повинні визначитися та вчасно подати Мінрегіону свої пропозиції щодо участі у конкурсі на кращий будівельний об’єкт, приуроченому Дню будівельника.
Прес-служба Полтавської ОДА
Рекомендуем почитать
15 Грудня 16:00,   1682
У Полтавській області за добу зареєстровано 98 повідомлень стосовно злочинних посягань.
15 Грудня 15:07,   1009
У залі засідань райдержадміністрації відбулося засідання районної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій. Головував перший заступник голови районно ...
15 Грудня 14:41,   843
На позачерговому засіданні виконавчий комітет розглянув питання, що стосувалося отримання пільгового кредиту на придбання квартири для учасника АТО.
15 Грудня 08:42,   909
Аналіз перебігу виборчої кампанії у Мачухівській громаді провела Громадянська мережа ОПОРА.
14 Грудня 16:53,   697
Кременчуцьку міську раду відвідали учні 9-х класів КНВК №5 імені Т.Г. Шевченка, які беруть участь у проекті в рамках навчального закладу «Разом до успіху». ...
14 Грудня 16:00,   687
У Полтавській області за добу зареєстровано 88 повідомлень стосовно злочинних посягань.
14 Грудня 15:15,   767
У Кременчуці в районі залізничного вокзалу встановлено новий сучасний пункт обігріву, виготовлений ТОВ «Інструментальний завод», дочірнім підприємством ПАТ «Крюкі ...
14 Грудня 11:33,   680
У Кременчуці розглядають можливість надання нової послуги виховання дитини.
14 Грудня 10:40,   830
Голова райдержадміністрації Олексій Матюшенко провів важливу зустріч із із заступником командувача Сухопутних військ України по тиловому забезпеченню. ...
Все новости раздела →
разместить рекламу
разместить рекламу
разместить рекламу

Використання матеріалів сайту дозволяється за умови обов'язкового вказівки активного, не закритого для індексації пошуковими системами, не скриптового гіперпосилання на сайт Полтава-Інфо - Poltava.Info, для друкованих видань - з формулюванням "за матеріалами сайту Poltava.Info".

Увага! Копіювання інформації із розділів Афіша Полтави, Заклади HoReCa, Здоров'я та краса, Каталог підприємств заборонене у будь-якому вигляді!

Адміністрація сайту Полтава-Інфо не завжди поділяє думку авторів статей і не несе відповідальності за зміст інформації, яка розміщується відвідувачами ресурсу.

© 2004-2024 "Полтава-Інфо" інформаційний сайт
Про нас
|
Розміщення реклами
|
Контакти
|
Зворотній зв'язок