На Кіровоградщині проводять спільні рейди

Серпень 05, 2016 | Новини | Переглядів: 881 | Коментарі: 0

На території області зберігається високий рівень пожежної небезпеки, тому працівники поліції разом із представниками Державної служби з надзвичайних ситуацій не припиняють проводити відповідні рейди.

Днями інспектори Світловодського відділу поліції взяли участь у відпрацюванні лісового масиву поблизу міста, де відпочиває чимала кількість городян.

Правоохоронці та рятувальники розповіли про правила поведінки в лісосмузі, роз’яснили, до яких наслідків може призвести розведення вогню в лісових угіддях, спалення сухої трави чи сміття.
Із профілактичною метою відпочиваючим роздали інформаційні листівки щодо недопущення виникнення лісових пожеж та інструкцією дій, якщо подібна ситуація все ж трапиться.

Поліцейські нагадують, що за порушення правил пожежної безпеки у лісах та самовільне випалювання рослинності передбачено адміністративну відповідальність – різного розміру штрафи (ст. 77 та 77-1 КУпАП).

Натомість, знищення або пошкодження лісових масивів, зелених насаджень навколо населених пунктів, вздовж залізниць, а також стерні вогнем – карається до 5 років обмеження чи позбавлення волі (ст. 245 Кримінального кодексу України). Якщо такі дії призвели до тяжких наслідків – загибелі людей чи масової загибелі тварин – термін ув’язнення може сягнути до 10 років.

Сектор комунікації поліції Кіровоградської області (за матеріалами Світловодського ВП)


ДО УВАГИ ВОДІЇВ: АВТОЦИВІЛКА ОНЛАЙН за 5 хвилин посилання


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool