25 Травня,
13:30

Полтавським депутатам виявилося замало 19 мільйонів гривень від ПАТ "Укргазвидобування"

20 Квітня 2016 08:36   646
Як повідомила прес-служба Полтавської ОДА, 19 квітня 2016 року на позачерговій сесії Полтавської обласної ради депутати вкотре не проголосували за погодження спецдозволів на видобування газу. Одне з питань стосувалося державної компанії «Укргазвидобування» і йшлося не про отримання нових площ, а розширення вже існуючої.

Перед голосуванням перший заступник голови Полтавської ОДА , депутат обласної ради Андрій Пісоцький нагадав колегам, що ПАТ «Укргазвидобування» торік у рамках соціальної угоди виділило 19 мільйонів гривень. З них 5 мільйонів використали на будівництво фортифікаційних споруд на Донбасі, решту — на ремонт доріг у тих сільських радах, де працює компанія.

— Цього року проект такої угоди вже розробили, затвердили кошторис у межах 19 мільйонів гривень, — прокоментував Андрій Пісоцький. — Відпрацьовані абсолютно всі сільські ради, отримано так звані дефектні акти, щоб розпочинати ремонт доріг.

Інша пропозиція, яка виникла вже під час сесії, коли стало відомо про руйнування мосту через річку Сула, — використати 18 мільйонів гривень на невідкладний ремонт мосту. Принаймні, таку пропозицію висловили керівники кількох фракцій облради.

Проголосувати за надання спецдозволу державній компанії агітував депутатів і голова Полтавської ОДА Валерій Головко. Він наголосив, що цілком поділяє позицію депутатського корпусу, який вимагає прийняти зміни до законодавства, які б гарантували залишати на місцях 5 відсотків ренти від користування надрами. Проте, коли буде прийнято закон, невідомо.

— Якщо ми відмовляємося від коштів — це не правильно. І робити заручниками компанії, що працюють у Полтавській області, теж не правильно. Ми повинні відпрацювати таку форму співпраці, яка дозволить заходити компаніям, розбудовувати галузь, займатися екологічною безпекою регіону, вкладати кошти в соціальну сферу, — звернувся до депутатів керівник ОДА.

Але депутати погодження не дали. Мотивували це тим, що 19 мільйонів гривень — це замало, зважаючи на обсяги податків, які компанія сплачує до бюджетів різного рівня. Натомість перший заступник голови правління ПАТ «Укргазвидобування» Олександр Романюк, якому слово надали вже після голосування, запропонував депутатам облради співпрацю. Столичний гість зауважив, що його компанія, як ніхто, зацікавлена у прийнятті змін до законодавства, а тому активно працює з парламентськими фракціями, аби ці зміни проголосували.

Він також зауважив, що соціальна угода, яку компанія уклала з облдержадміністрацією, — це виключно свідома позиція та співпраця між новим керівництвом підприємства і новим керівництвом області. До рішення облради Олександр Романюк поставився з повагою. Прокоментував лише, що минулого тижня депутати Харківської облради дали дозвіл на розробку семи нових площ.

— Кошти, які ми пропонуємо, — це не кістка, а нормальна співпраця, в якій ми всі зацікавлені. Адже на підприємствах компанії працюють 6 тисяч полтавців, які отримують в середньому понад 8,5 тисяч заробітної плати, — говорить Олександр Романюк. — На наступну сесію винесуть питання про 10 нових площ. На сьогодні ми єдині, хто вкладає кошти у розвідку. Приватники це не роблять, бо це ризик, адже з 10 площ промисловими стануть одна-дві. На цей рік заплановані капітальні інвестиції в економіку області у розмірі 2,5 мільярди гривень. Ми хочемо вкладати кошти у розвідку, а ви говорите про принципову позицію. Що ж, тоді доведеться вкладати кошти в інших регіонах.

На брифінгу по закінченні сесії Валерій Головко прокоментував, що міст через Сулу таки відремонтують. Не так швидко, як планували, але реконструкцію буде зроблено у рамках проекту ремонту дороги Пирятин—Лохвиця, який ОДА захистила на рівні Кабміну, і під який отримає кошти з Державного фонду регіонального розвитку. А от питання щодо блокування роботи підприємств паливно-енергетичного комплексу залишається.
Прес-служба Полтавської ОДА
Рекомендуем почитать
15 Грудня 16:00,   1685
У Полтавській області за добу зареєстровано 98 повідомлень стосовно злочинних посягань.
15 Грудня 15:07,   1010
У залі засідань райдержадміністрації відбулося засідання районної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій. Головував перший заступник голови районно ...
15 Грудня 14:41,   845
На позачерговому засіданні виконавчий комітет розглянув питання, що стосувалося отримання пільгового кредиту на придбання квартири для учасника АТО.
15 Грудня 08:42,   911
Аналіз перебігу виборчої кампанії у Мачухівській громаді провела Громадянська мережа ОПОРА.
14 Грудня 16:53,   698
Кременчуцьку міську раду відвідали учні 9-х класів КНВК №5 імені Т.Г. Шевченка, які беруть участь у проекті в рамках навчального закладу «Разом до успіху». ...
14 Грудня 16:00,   688
У Полтавській області за добу зареєстровано 88 повідомлень стосовно злочинних посягань.
14 Грудня 15:15,   768
У Кременчуці в районі залізничного вокзалу встановлено новий сучасний пункт обігріву, виготовлений ТОВ «Інструментальний завод», дочірнім підприємством ПАТ «Крюкі ...
14 Грудня 11:33,   681
У Кременчуці розглядають можливість надання нової послуги виховання дитини.
14 Грудня 10:40,   831
Голова райдержадміністрації Олексій Матюшенко провів важливу зустріч із із заступником командувача Сухопутних військ України по тиловому забезпеченню. ...
Все новости раздела →
разместить рекламу
разместить рекламу
разместить рекламу

Використання матеріалів сайту дозволяється за умови обов'язкового вказівки активного, не закритого для індексації пошуковими системами, не скриптового гіперпосилання на сайт Полтава-Інфо - Poltava.Info, для друкованих видань - з формулюванням "за матеріалами сайту Poltava.Info".

Увага! Копіювання інформації із розділів Афіша Полтави, Заклади HoReCa, Здоров'я та краса, Каталог підприємств заборонене у будь-якому вигляді!

Адміністрація сайту Полтава-Інфо не завжди поділяє думку авторів статей і не несе відповідальності за зміст інформації, яка розміщується відвідувачами ресурсу.

© 2004-2024 "Полтава-Інфо" інформаційний сайт
Про нас
|
Розміщення реклами
|
Контакти
|
Зворотній зв'язок