Нагадати пароль | Реєстрація
Субота, 1 червня 2024
Найкращі детективи світу

Новини каналу Катастрофи

Вибрати дату
RSS

Які ще сюрпризи готує стихія українцям

22 січня 2016, 23:17

Штормове попередження оголосили в Україні! Без нагальної потреби - не виїжджати. І на дорозі бути дуже уважним! Особливо критична ситуація в Миколаївській та Дніпропетровській областях. Там досі перекриті деякі шляхи. І хоча хуртовини вщухли, на країну насуваються люті морози. Крім того, тисячі селян зустрінуть холоди в темних хатах. У деяких селах досі не відновили електропостачання.

Маленький гусеничний трактор та десяток молодиків витягають фуру із замету. Багатотоннна вантажівка з продуктами потрапила у сніговий полон у Черкасах. І перекрила вулицю.

А на Одещині зі снігу витягали два автобуси. Один з яких їхав до Болгарїї.

Загалом по всій Україні застрягли сотні машин. Рятувальники й далі розчищають паралізовані негодою дороги. За словами працівників Держслужби з надзвичайних ситуацій, автомобільний рух вдалося повністю відновити у Дніпропетровській, Кіровоградській та Одеській областях. Сьогодні звільняли останню засніжену трасу - Миколаїв-Кіровоград.

Олег Мельчуцький, перший заступник голови Держслужби з надзвичайних ситуацій України:

- Протягом доби забезпечено евакуацію із снігових заметів близько 150 транспортних засобів. Врятовано 280 людей.

Також відновлюють електропостачання в містах і селах, які постраждали від негоди. По всій Одещині та Миколаївщині вже увімкнули струм. А ось у Херсонській області - справи поки що темні.

Олександр Светелик, заступник міністра енергетики та вугільної промисловості України:

- Предстоит поработать по Херсонской области. 51 пункт, надеемся, что за ближайшие 2 дня все будет восстановлено.

Тим часом синоптики прогнозують погіршення погоди. Щоправда, заметілі та снігопади Україну оминуть. Натомість з початку наступного тижня лютуватимуть морози.

Микола Кульбіда, директор Укргідрометцентру:

- Від 24 до 28 градусів на території Харківської, Дніпропетровської, Полтавської, Сумської областей. До 23 градусів ми маємо також у центральних та південних областях, за вийнятком Криму.

Медики кажуть: у зоні ризику - безхатьки, люди похилого віку та п'яні. Тож аби не дістати обмороження, всім без нагальної потреби не виходити з дому. Та якщо вийти надвір необхідно - потрібно тепло вдягатися. Відкриті ділянки, наприклад, обличчя - мазати жирною маззю.

В'ячеслав Назаренко, завідувач опікового відділу:

- Ноги тоже беречь надо. Т.е. если мокрые ноги - однозначно шансов больше получить если не тяжелые обморожения, то первой степени можно. Переохлаждение может окончиться летально. Если вовремя не начать терапию, то процес необратимый.

Сильні морози триватимуть недовго. Вже до кінця наступного тижня холоди потроху вщухнуть.

Андрій Погорілий, Роман Малко
Коментарі
Ім'я
Поле обов'язкове для заповнення
Текст
Поле обов'язкове для заповнення
Захист
Ви ввели невірний захисний код

Телебачення для всієї родини

Ми використовуємо cookies, щоб проаналізувати та покращити роботу нашого сайту, персоналізувати рекламу. Продовжуючи відвідування сайту, ви надаєте згоду на використання cookies та погоджуєтесь з Політикою конфіденційності.