27 Травня,
09:53

Активісти Полтавщини готують соціальні проекти для своїх громад

11 Листопада 2015 11:59   548
Курси української мови в східних регіонах країни, психологічна допомога бійцям АТО, забезпечення містечок сміттєвими контейнерами – ці та багато інших соціальних ініціатив вже незабаром реалізовуватимуть активісти Центральної України.

7-8 листопада у Києві відбувся навчальний семінар для активістів Центральної України. Учасники семінару – мешканці малих населених пунктів Вінницької, Черкаської, Кіровоградської та Полтавської областей. Серед них – представники громадських організацій, волонтери, студенти, журналісти. Семінар відбувся в рамках проекту «Енергія Євромайдану – в малі громади. Центр», що реалізовується ГО «Центр Громадянських Ініціатив» за підтримки Міжнародного Фонду «Відродження».

Під час дводенного семінару активісти почули багато цікавого та корисного щодо втілення соціальних ініціатив. Зокрема, учасники взяли участь у чотирьох тренінгах і дізналися про створення та особливості роботи громадської організації, популяризацію соціальних ініціатив серед мешканців, залучення прихильників та співпрацю зі ЗМІ, підготовку та реалізацію проектів, а також пошук коштів для здійснення соціальних ініціатив. Тренери Віталій Загайний, Сашко Кульчицький, Михайло Дідух та Олександр Ярема, розповідаючи про важливі інструменти створення та реалізації проектів, робили акцент на особливостях малих міст та сіл.

«Подібного роду навчання є надзвичайно важливі, оскільки дають можливість охопити дуже цікаву аудиторію, а саме мешканців невеликих населених пунктів. В нас все ще зберігається усталене уявлення, що політика здійснюється десь в центрі, а на місцях нічого не відбувається. В той же час, зміни які відбуваються в Україні, зокрема процеси децентралізації дають нові виклики для мешканців таких громад. Адже саме на цьому рівні необхідно навчитись визначати пріоритети соціально-економічного розвитку, планувати бюджети, розробляти й реалізовувати проекти. Сподіваюсь, що цей проект дасть відповіді на більшість з цих питань», - розповів тренер Олександр Ярема.

Учасники програми задавали запитання, уточнювали деталі, висловлювали свої думки. Також активісти презенту¬¬вали свої ідеї, з якими працюватимуть під час проекту.

Серед представлених ідей: створення платформи для висвітлення успішних креативних бізнес-ідей та поширення їх в регіонах країни, створення молодіжного центру, проведення еко-акцій щодо прибирання лісів та водоймищ, здійснення соціальної реабілітації людей з обмеженими можливостями та багато інших.

Серед учасників проекту є й полтавчани. До прикладу, Роман Яременко з с. Погреби Глобинського району презентував надзвичайно цікавий проект: просвітницькі заходи щодо роботи органів місцевого самоврядування.

«Я вважаю, що в малих громадах потрібно проводити просвітницькі заходи про те, що таке сільська рада, міська чи районна рада і для чого вони потрібні. Коля люди знатимуть це, потім легше буде контролювати владу», - розповів учасник навчального семінару Роман Яременко.

Разом з менторами активісти допрацюють та удосконалять свої ініціативи. В кінці листопада-на початку грудня ментори здійснять візити до учасників проекту.

Підсумком проекту стане конференція, де учасники зможуть представити власні здобутки та поділитися досвідом.

Усю інформацію про події проекту можна дізнатися на сайті ГО «ЦеГрІн» http://cehrin.org.ua/.

Довідка

Мета проекту «Енергія Євромайдану в малі громади Центральної України», що здійснюється ГО «Центр Громадянських Ініціатив» за підтримки Міжнародного фонду «Відродження», – передати професійні знання та навики для втілення змін у громадах активістам із населених пунктів Центральної України та з допомогою експертів підготувати мікро-проекти для реалізації у цих місцевостях.

Контактні особи:
Оксана Вихівська, комунікаційний менеджер: +380988421479, cehrin.ngo@gmail.com
Богдан Коваль, асистент керівника проекту: +380674548188, +380990042635, cehrin.project@gmail.com
ГО «Центр Громадянських Ініціатив»
Рекомендуем почитать
23 Січня 11:08,   1330
Размещение рекламных материалов на щитах – один из наиболее востребованных видов продвижения любых продуктов, ориентированных на массовую аудиторию. ...
15 Грудня 13:06,   1064
Учні НВК: СЗШ І-ІІІ ст.- гімназії міста Гайсин взяли участь у інформаційній інтерактивній зустрічі.
15 Грудня 11:22,   1117
24 грудня у Полтаві відбудеться перший етап благодійного ярмарку у підтримку онкохворих дітей «Чужих дітей не буває».
15 Грудня 09:40,   720
Працівники КП «Благоустрій Кременчука», як-то кажуть не покладаючи рук, готують головну новорічну ялинку Кременчука до урочистого відкриття. ...
15 Грудня 07:45,   690
П’ятнадцятого грудня на Полтавщині, за повідомленнями Укргідрометцентру, очікується хмарна погода. Місцями – дощитиме.
14 Грудня 14:24,   681
З 13 по 16 грудня волонтери благодійної акції «Святий Миколай – дітям» збиратимуть подарунки для маленьких кременчужан, які опинилися в складних життєвих обставин ...
14 Грудня 13:29,   631
У наш час гостро стоїть питання покращити, урізноманітнити, зробити більш цікавим життя такої категорії людей, як людей поважного віку.
14 Грудня 07:45,   665
Чотирнадцятого грудня на Полтавщині, за повідомленнями Укргідрометцентру, очікується сильний туман, ближче до вечора – буде сильна хмарність.
13 Грудня 12:24,   786
Кожен кременчужанин може долучитись до загальної доброї справи буквально у два кроки: 1. Заходиш у один з магазинів, які долучились до акції. 2. Купуєш подарунок для діток та перед ...
13 Грудня 10:30,   633
Дітей, які опинилися в складних життєвих обставинах й тих, що мають особливі потреби у день Святого Миколая привітають у Миргороді.
Все новости раздела →
разместить рекламу
разместить рекламу
разместить рекламу

Використання матеріалів сайту дозволяється за умови обов'язкового вказівки активного, не закритого для індексації пошуковими системами, не скриптового гіперпосилання на сайт Полтава-Інфо - Poltava.Info, для друкованих видань - з формулюванням "за матеріалами сайту Poltava.Info".

Увага! Копіювання інформації із розділів Афіша Полтави, Заклади HoReCa, Здоров'я та краса, Каталог підприємств заборонене у будь-якому вигляді!

Адміністрація сайту Полтава-Інфо не завжди поділяє думку авторів статей і не несе відповідальності за зміст інформації, яка розміщується відвідувачами ресурсу.

© 2004-2024 "Полтава-Інфо" інформаційний сайт
Про нас
|
Розміщення реклами
|
Контакти
|
Зворотній зв'язок