26 Травня,
14:33

Яндекс вивчив, скільки вулиць у Полтавській області могли потрапити під Закон про декомунізацію

11 Листопада 2015 13:12   628
Яндекс.Карти було запущено в Україні 2006 року. Зараз на них нанесено детальні схеми усіх міст і багатьох менших населених пунктів країни із вулицями та будівлями. Щоб карти залишалися точними й актуальними, українські картографи Яндекса оновлюють їх щомісяця, відстежуючи зміни й перейменування топонімів. До 21 листопада місцева влада українських міст, селищ і сіл має змінити назви низки об’єктів відповідно до прийнятого півроку тому Закону про декомунізацію. Яндекс вивчив, скільки вулиць, на думку експертів, могло потрапити під його дію у Полтаві та населених пунктах Полтавської області*.

Із майже 2700 вулиць, провулків, проспектів і площ Полтавської області, нанесених на Яндекс.Карти, Закон про декомунізацію станом на початок вересня поширювався на більш ніж 230 топонімічних об’єктів. Майже 50 із них розташовано у самій Полтаві.

Найпопулярніша назва таких вулиць на Полтавщині – Жовтнева. А ось як виглядає повний топ-5 «радянських» назв у населених пунктах області:
  • Жовтнева – 18 вулиць із такою назвою
  • Леніна – 13
  • Радянська – 13
  • Петровського – 11
  • Комсомольська – 11
Найчастіше «радянські» вулиці у Полтавській області називали на честь політичних, військових і громадських діячів. Іменами 35 із них названо близько 150 вулиць. Окрім розповсюджених по всій країні трапляються і рідкісні найменування – наприклад, вулиці Желвакова та Зигіна.

Якщо узяти всі «радянські» вулиці Полтави та з'єднати в одну, вона була б завдовжки близько 55 км – це як з’їздити з міста до Диканьки й назад. А загальна довжина «радянських» вулиць області – майже 400 км, що можна порівняти із поїздкою з Полтави до Чернігова.

Згідно з даними пошуку Яндекса, серед вулиць, що можуть бути перейменовані відповідно до Закону, у Полтаві найчастіше шукають будинки на Жовтневій, Фрунзе та Комсомольській. А щодо власне декомунізації полтавці запитують у Яндексі, наприклад, таке: [перейменування вулиць чи переоформляти документи на авто] або [перейменування вулиць які документи необхідно буде переоформити].

Про те, скільки вулиць потрапило під дію Закону про декомунізацію по всій Україні, можна прочитати у блозі Яндекс.України: https://blog.yandex.ua/post/3080/.

Інфографіку про найпопулярніші «радянські» назви вулиць в інших областях України та їх довжину можна переглянути в альбомі: https://fotki.yandex.ru/users/ya-ukraine-official/album/490764.

*Дослідження ґрунтується на рекомендаціях стосовно перейменування вулиць, підготовлених Інститутом національної пам’яті України, Департаментом громадських комунікацій Київської міської державної адміністрації, а також робочими групами з декомунізації, міськими радами, топонімічними комісіями, комісіями з упорядкування найменувань вулиць в обласних центрах України, місцевими краєзнавцями та активістами. Враховано вулиці, провулки, площі та інші об'єкти на Яндекс.Картах, які станом на початок вересня 2015 року ще не було перейменовано або рішення про їх перейменування ще не набули чинності й, відповідно, не були відображені на картах.
Яндекс Україна
Рекомендуем почитать
23 Січня 11:08,   1330
Размещение рекламных материалов на щитах – один из наиболее востребованных видов продвижения любых продуктов, ориентированных на массовую аудиторию. ...
15 Грудня 13:06,   1064
Учні НВК: СЗШ І-ІІІ ст.- гімназії міста Гайсин взяли участь у інформаційній інтерактивній зустрічі.
15 Грудня 11:22,   1117
24 грудня у Полтаві відбудеться перший етап благодійного ярмарку у підтримку онкохворих дітей «Чужих дітей не буває».
15 Грудня 09:40,   720
Працівники КП «Благоустрій Кременчука», як-то кажуть не покладаючи рук, готують головну новорічну ялинку Кременчука до урочистого відкриття. ...
15 Грудня 07:45,   690
П’ятнадцятого грудня на Полтавщині, за повідомленнями Укргідрометцентру, очікується хмарна погода. Місцями – дощитиме.
14 Грудня 14:24,   681
З 13 по 16 грудня волонтери благодійної акції «Святий Миколай – дітям» збиратимуть подарунки для маленьких кременчужан, які опинилися в складних життєвих обставин ...
14 Грудня 13:29,   631
У наш час гостро стоїть питання покращити, урізноманітнити, зробити більш цікавим життя такої категорії людей, як людей поважного віку.
14 Грудня 07:45,   665
Чотирнадцятого грудня на Полтавщині, за повідомленнями Укргідрометцентру, очікується сильний туман, ближче до вечора – буде сильна хмарність.
13 Грудня 12:24,   786
Кожен кременчужанин може долучитись до загальної доброї справи буквально у два кроки: 1. Заходиш у один з магазинів, які долучились до акції. 2. Купуєш подарунок для діток та перед ...
13 Грудня 10:30,   633
Дітей, які опинилися в складних життєвих обставинах й тих, що мають особливі потреби у день Святого Миколая привітають у Миргороді.
Все новости раздела →
разместить рекламу
разместить рекламу
разместить рекламу

Використання матеріалів сайту дозволяється за умови обов'язкового вказівки активного, не закритого для індексації пошуковими системами, не скриптового гіперпосилання на сайт Полтава-Інфо - Poltava.Info, для друкованих видань - з формулюванням "за матеріалами сайту Poltava.Info".

Увага! Копіювання інформації із розділів Афіша Полтави, Заклади HoReCa, Здоров'я та краса, Каталог підприємств заборонене у будь-якому вигляді!

Адміністрація сайту Полтава-Інфо не завжди поділяє думку авторів статей і не несе відповідальності за зміст інформації, яка розміщується відвідувачами ресурсу.

© 2004-2024 "Полтава-Інфо" інформаційний сайт
Про нас
|
Розміщення реклами
|
Контакти
|
Зворотній зв'язок